Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

‘Radyo Ege Kampüs’te öğrenciler radyoculuğunu mutfağında öğreniyor

“13 Şubat Dünya Radyo Günü”

‘Radyo Ege Kampüs’te öğrenciler radyoculuğu mutfağında öğreniyor

İcat edildiği 1895 yılından günümüze dek en kolay erişilebilir ve güvenilir medya organlarından olan radyo, dijital çağda da varlığını sürdürüyor. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından bir iletişim aracı olarak radyonun önemine değinmek ve uluslararası radyo yayıncıları arasındaki etkileşimi artırmak için 13 Şubat Dünya Radyo Günü olarak kutlanıyor. Her yıl farklı temalarla kutlanan Dünya Radyo Gününün bu yılki teması ise “Bilgilendirici, eğlendirici ve eğitici bir yüzyıl” olarak belirlendi.

Öğrenciler radyoculuğu işin mutfağında öğreniyor

Ege Üniversitesi (EÜ) Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEMM) bünyesinde faaliyet gösteren Radyo Ege Kampüs’ün çalışmalarından bahseden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü yerleşkesinde yer alan ve EGEMM çatısı altında yayın hayatına devam eden 100.8 Radyo Ege Kampüs, donanımlı ekibi ve dünya standartlarında son teknolojiyle donatılmış stüdyoları ile öğrencilerimize radyoculuğu yerinde öğretiyor. Sadece İletişim Fakültesi değil üniversitemiz bünyesinde eğitim gören ve radyoya ilgi duyan bütün öğrencilerimiz, üniversitemiz radyosunda program yapabilme şansı buluyor.   Öğrencilerimiz burada profesyonellik kazanarak geleceklerine yatırım yapıyorlar. Radyomuz 100.8 frekansı ile karasal, internet yayını ile bütün dünyaya Ege Üniversitesinin sesini duyuruyor” dedi.

Bilgilendirici, eğlendirici ve eğitici bir yüzyıl”

Rektör Prof. Dr. Budak, “Teknolojide yaşanan hızlı değişim ve dönüşüme rağmen radyo başlangıcında olduğu gibi günümüzde de en yaygın kullanılan kitle iletişim araçlarından biri olma özelliğini sürdürüyor. UNESCO 2011 yılı sonunda 13 Şubat tarihini Dünya Radyo Günü ilan etti. Her yıl başka bir tema ile kutlanan Dünya Radyo Günü’nün bu yılki teması ise ’Bilgilendirici, eğlendirici ve eğitici bir yüzyıl’ olarak belirlendi. Bu vesile ile başta Radyo Ege Kampüs çalışanları olmak üzere tüm radyocularımızın Dünya Radyo Gününü en içten dileklerimle kutluyorum” diye konuştu.

EÜ İletişim Fakültesi Dekanı ve EGEMM Müdürü Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Radyo, 1920’lerde ilk kez ticari olarak kullanılmaya başlandığında, öncelikle eğlence ve müzik yayınlarına odaklanmıştı. Ancak, zamanla dinleyicilere daha fazla içerik sunma potansiyeli keşfedilen radyo, haber bültenleri, dramatik programlar, spor yayınları ve müzikal çeşitlilik ile kısa zamanda sadece eğlendirici değil aynı zamanda eğitici ve bilgilendirici yönü ile de ön planda yer almayı başarmıştır. Üniversitemizin önemli yayın organlarından olan Radyo Ege Kampüs’te bu vizyon doğrultusunda kesintisiz yayın akışı ile dinleyicilerini birbirinden keyifli müziklerle buluştururken, toplumun pek çok kesimini ilgilendiren eğitici programlarıyla da bilgilendiriyor. Üniversitemiz öğrencileri için önemli bir eğitim alanı olan radyomuz 100.8 frekansında yayın hayatını sürdürmeye devam ediyor” dedi.

“Radyo, dünya nüfusunun yüzde 95’ine ulaşıyor”

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zuhal Özel Sağlamtimur ise “Radyo yayıncılığının önemine dikkat çekmek isteyen UNESCO, 13 Şubat’ı ‘Dünya Radyo Günü’ ilan etmiştir. İcat edildiği 1895 yılından beri kitle iletişiminin temel araçlarından biri olan radyo, eğitimin, toplumsal gelişimin, düşünce ve ifade özgürlüğünün taşıyıcısı aynı zamanda kaliteli vakit geçirme aracıdır. Dünya nüfusunun yaklaşık  yüzde 95’ine ulaşabilen radyo, özgür, bağımsız, çoğulcu, dinleyici etkileşimli, demokratik özellikleriyle yeri doldurulamaz bir yere sahiptir. Teknoloji zaman içerisinde değişim gösterse de radyo yayıncılığı, küresel düzeyde her zaman devam edecektir. Dünya Radyo Günü hepimize kutlu olsun” dedi.

“24 saat reklamsız yayın yapıyoruz”

Radyo Ege Kampüs Genel Koordinatörü Öğr. Gör. Gamze Erol, “Radyo, icat edildiği günden bu yana geçen 100 yılı aşkın süre içinde eğlendirici, bilgilendirici ve eğitici yapısıyla önemini sürdürülmektedir. Biz de Ege Üniversitesinde, Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın yaptığı yatırımlar ve verdiği destekler neticesinde hem öğrencilerimize radyoculuğu öğretmeye hem de dinleyicilerimize en iyi şekilde yayın yapmaya çalışıyoruz. Yayınımızın 24 saat reklamsız sürdürülüyor olması dinleyiciler tarafından büyük ilgiyle karşılanıyor. Bize ve öğrencilerimize bu imkânı sunduğu için Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak hocamıza teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

EÜ Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri Barkın Angın ve Mohamed Ali, “Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde yayın hayatına devam eden üniversitemizin radyosu Radyo Ege Kampüs’te program yapmaktayız. Farklı fakültede eğitim görmemize rağmen bize burada uygulama şansı sunuluyor ve iletişim alanında da kendimizi geliştiriyoruz. Böyle bir deneyim yaşadığımız için kendimizi şanslı hissediyor, bu imkânı bize sunan Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Necdet Budak hocamıza çok teşekkür ediyoruz” dediler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir