Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EGE-PAL Akaryakıt Kaçakçılığının Önlenmesindeki Desteğine Devam Ediyor

Ege Üniversitesinin akredite laboratuvarları arasında yer alan Fen Fakültesi Akaryakıt/Petrol Analiz Laboratuvarı (EGE-PAL), bünyesinde gerçekleştirdiği önemli analizlerle hem kamu kurumlarına hem de özel sektöre hizmet veriyor. Laboratuvarda; ulaşım amaçlı ve ısınma amaçlı kullanılan akaryakıtların analizleri yapılırken aynı zamanda Türk Standartları Enstitüsünün (TSE) standartlarına uygunluğu denetleniyor. Laboratuvar, aynı zamanda akaryakıt kaçakçılığının önlenmesinde kritik öneme sahip analizler gerçekleştiriyor.

 “Laboratuvarımız Ege Bölgesinde tek”

EGE-PAL bünyesinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Laboratuvar Müdürü Prof. Dr. Nur Aksuner, “Laboratuvarımızın kalite seviyesini en üst düzeyde tutmak adına personel yetkinliğinin sürekliliğini sağlarken, analizlerimizde uluslararası yöntemleri kullanarak son teknoloji cihazları bünyemizde barındırıyoruz. Müşteri memnuniyetini laboratuvarımızın çalışma esaslarında en önemli yerde tutuyoruz. Analizlerimizi olabildiğince hızlı, güvenilir ve TSE standartlarına uygun gerçekleştiriyoruz. Laboratuvarımız, ülkemizdeki üniversiteler arasında Enerji Petrol Piyasası (EPDK) ile çalışan, tam akredite ve akaryakıt kaçakçılığının önlenmesinde önemli bir yere sahip iki laboratuvardan biri, Ege bölgesinde ise bu özelliklere sahip tek laboratuvardır. EPDK ile iş birliği içinde olan laboratuvarımız; bu çerçevede akaryakıtın petrol piyasasına yasal yollardan girip girmediğinin tespit edilmesi, kaçak ve standart dışı ürün satışının önlenmesi için kullanılan marker analizini TÜBİTAK ile yapılan ortak çalışma sonucu gerçekleştiriyor. Laboratuvarımızda yapılan analizlerde; uluslararası geçerliliği olan yöntemler kullanılıyor” dedi.

“Laboratuvarda kullanılan cihazlar güncel teknolojide”

Prof. Dr. Aksuner, “EGE-PAL Laboratuvarı; TÜRKAK tarafından ilk akreditasyonunu 2010 yılında aldı. Günümüze kadar da gerekli şartları sağlayarak, akreditasyonunu başarılı bir şekilde devam ettirmektedir. EGE-PAL laboratuvarında yapılan analizlerde uluslararası geçerliliği olan yöntemler kullanılıyor. Laboratuvarda çalışan personelimiz; ‘TS/EN ISO17025  Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği İçin Genel Şartlar’ standartlarını karşılayan yetkin kişilerden oluşuyor. Bu yetkinliği de sürekli eğitimlerle devam ettiriyoruz. Bununla birlikte laboratuvarımızda kullanılan cihazlarımız en son teknolojiye sahip” diye konuştu. EGE-PAL Laboratuvarında analiz talepleri, birimin internet sitesinden gerçekleştiriliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir