Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜTF Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalına “Uzmanlık Eğitimi Akreditasyon Belgesi”

Sağlık alanında Avrupa’nın sayılı referans merkezlerinden olan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, yalnızca geniş sağlık hizmeti olanaklarıyla değil, eğitim-öğretimdeki tescilli kalitesiyle de örnek olmaya devam ediyor.   Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı,  Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Tıpta Uzmanlık Yeterlik Kurulu’nun gerçekleştirdiği değerlendirme neticesinde “Uzmanlık Eğitimi Akreditasyon Belgesi” almaya hak kazandı.

EÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Çoğulu ve bölüm akademisyenlerini makamında ağırlayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizde kalite kültürünü sürekli kılmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tıp Fakültesi Hastanemiz yalnızca A Plus sağlık hizmeti vermekle kalmayıp aynı zamanda lisans ve lisansüstü öğretimde de kalitesini tescillemeye devam ediyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalımız, yetkili kurulca yapılan ziyaretin ardından ‘Uzmanlık Eğitimi Akreditasyon Belgesi’ almaya hak kazandı. Emeği geçen mensuplarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Pediatrik uzmanlık eğitiminin dünyada yıllardır çok sayıda merkez tarafından verildiğini ifade eden Prof. Dr. Özgür Çoğulu, “Pediatrik eğitiminde öğrencilerimizin hedef kitledeki hasta grubuna yönelik tıbbi, cerrahi ve psiko-sosyal tüm problemlerinde koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmeti verebilecek bilgi, beceri ve davranışları kazanmaları amaçlanır. Eğitim sürecinde mezunların bir takım yetkinlikler kazanabilmesi esas alınır. Ayrıca bu yetkinliklerin sağlamasında izlenecek yöntemler bir klinikte sağlanmış ve uygulanabiliyor olmalıdır. Bu yetkinliklerin standartları da Tıpta Uzmanlık Kurulu tarafından belirlenmektedir.  Biz de, gereken hedefler doğrultusunda çalışmalarımızı ve hazırlıklarımızı tamamlayarak akredite olmak adına raporlarımızla birlikte Tıpta Uzmanlık Yeterlik Kuruluna başvurumuzu yaptık. Gerekli revizyonların ardından kurul tarafından akredite edildiğimiz bizlere yazılı olarak bildirildi ve belgemiz verildi. Süreç boyunca desteklerinden ötürü Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a teşekkür ediyoruz. Fakültemiz ve üniversitemiz adına hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir