Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ’de YÖK raporunda dereceye giren birimler ödüllendirildi

Ege Üniversitesinde, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından, 74 farklı gösterge doğrultusunda Türkiye’deki 208 üniversiteye ait analizlerin yer aldığı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu neticesinde dereceye giren birimler ödüllendirildi. Ege Üniversitesi Senato Toplantısına katılan birim yöneticileri, başarı belgelerini Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın elinden aldı.

Ege Üniversitesinin faaliyet gösterdiği her alanda başarıyı hedeflediğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz, YÖK İzleme ve Değerlendirme Raporunda 14 göstergede ülkemizin en iyi 5 üniversitesi arasına girme başarısı gösterdi. Eğitim-Öğretim alanında 1 göstergede, Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk alanında 3 göstergede Türkiye’deki üniversiteler arasında birinci sırada yer aldık. Özellikle eğitim-öğretim kategorisinde dikkate değer bir yükseliş gösteren üniversitemiz; sosyal sorumluluk alanında da ne kadar güçlü bir yapıya sahip olduğunu bu raporla göstermiş oldu. Yine sürdürülebilirlik, sıfır atık ve yeşil üniversite kategorilerinde de önemli başarılar elde ettik. Rapor sonucunda bir yandan güçlü yönlerimizi görürken diğer yandan da gelişmeye açık olan yönlerimizle ilgili çalışmalar başlattık. Hedefimiz, bir sonraki raporda bu başarımızı koruyup, farklı alanlarda da üniversitemizi üst sıralara taşımaktır. Bugün, senato toplantımız dahilinde, dereceye giren birimlerimizi ödüllendirmek istedik. Başarımızda emeği geçen tüm çalışanlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Başarılı birimlere “Teşekkür Belgesi”

“Teknokent veya Teknoloji Transfer Ofisi Projelerine Katılan Öğrenci Sayısı” kriterinde elde edilen birincilik dolayısıyla Ege TEKNOPARK ve EBİLTEM TTO; “Sosyal Sorumluluk Projesi Sayısı” birinciliği ile “Öğrencilerin Yaptığı Sosyal Sorumluluk Proje Sayısı” ve “Dezavantajlı Gruplara Yönelik Düzenlenen Faaliyet Sayısı” ikinciliği nedeniyle EÜ Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğü; “Sürekli Eğitim Merkezi ve Dil Merkezi Tarafından Verilen Sertifika Sayısı” birinciliğinden dolayı EGESEM; “Kariyer Merkezinin Gerçekleştirdiği Faaliyet Sayısı” birinciliği nedeniyle EÜ Kariyer Planlama ve Başarı Koordinatörlüğü; “Endüstri ile Ortak Yürütülen Proje Bütçesi ” ve “ Ulusal ve Uluslararası Özel veya Resmî Kurum ve Kuruluşlar Tarafından Desteklenen Ar-Ge Projesi Sayısı” ikinciliği, “TÜBİTAK Tarafından Verilen Ulusal ve Uluslararası Proje Sayısı” üçüncülüğü ve “ Endüstri ile Ortak Yürütülen Proje Sayısı” dördüncülüğü nedeniyle EBİLTEM TTO ve BAP Koordinatörlüğü, “ Sıfır Atık, Yeşil Kampüs ve Çevrecilik Alanlarında Alınan Ödül Sayısı” ikinciliği ve “Geri Kazanılmış Su Miktarı” dördüncülüğü dolayısıyla ÇEVMER birimleri ödüllendirildi.

Başarı belgelerini EBİLTEM adına Merkez Müdürü Prof. Dr. İlkin Şengün, ÇEVMER adına Müdür Yardımcısı Doç. Dr. İnci Tüney Kızılkaya, Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğü adına Koordinatör Dr. Öğretim Üyesi Emine Sezer, Ege TEKNOPARK adına Müdür Prof. Dr. Emre İlker, EGESEM adına Merkez Müdürü Doç. Dr. Fulya Dedeoğlu Konakçı, Kariyer Planlama ve Başarı Koordinatörlüğü adına Koordinatör Öğr. Gör. Ebru Kalyoncu, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü adına ise Koordinatör Doç. Dr. İskender İnce aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir