Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

TÜBİTAK Yapay Zekâ Ekosistem Çağrısı-2023 Sözleşme İmza Töreni Yapıldı

Ege Üniversitesinin farklı kurumlarla iş birliğinde hazırlanan “Yapay Zekâ ve İHA Destekli Otonom Bitki Sağlığı Tespiti ve Püskürtme Yeteneğine Sahip Hassas Tarım Projesi”, TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) Yenilik Destek Programı 1711 – Yapay Zekâ Ekosistem Çağrısı – 2023 kapsamında desteklenen 17 proje arasında yer aldı.

TÜBİTAK -TEYDEB Yenilik Destek Programı 1711 – Yapay Zekâ Ekosistem Çağrısı kapsamında desteklenmeye hak kazanan proje sahipleri açıklandı. TÜBİTAK Yapay Zeka Ekosistem Çağrısı 2023 Sözleşme İmza Töreni TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi Marmara Teknokent’te gerçekleştirildi. Türkiye’nin yapay zekâ alanındaki gelişimine ışık tutacak projelerin tanıtıldığı törene,   Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve üniversite rektörleri, firma yetkilileri ve projeleri desteklenmeye hak kazanan araştırmacılar katıldı.   Çağrı kapsamında Ege Üniversitesinin farklı kurumlarla iş birliğinde hazırlanan Yapay Zekâ ve İHA Destekli Otonom Bitki Sağlığı Tespiti ve Püskürtme Yeteneğine Sahip Hassas Tarım Projesi desteklenmeye hak kazandı.  Sözleşme, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak tarafından imzalandı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak,  “TÜBİTAK’ın Yapay Zeka Ekosistem Çağrısı sonucunda desteklenmeye hak kazanan 17 konsorsiyumun proje imza töreni, TÜBİTAK Başkanımız Prof. Dr. Hasan Mandal’ın ev sahipliğinde Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mehmet Fatih Kacır’ın teşrifleri ve proje paydaşlarının katılımı ile gerçekleştirildi. Üniversitemizin iş birliği yaptığımız kurum ve kuruluşlar ile birlikte ‘Yapay Zekâ ve İHA Destekli Otonom Bitki Sağlığı Tespiti ve Püskürtme Yeteneğine Sahip Hassas Tarım Projesi’nin sözleşmesini imzaladık. TÜBİTAK’ın öncülüğünde hayata geçirilen yapay zeka projeleri ile kamu sanayi üniversite iş birliklerinin daha da güçleneceğine inanıyorum. Bu çağrı kapsamında desteklenen projeler ile yapay zekanın geleceği için önemli bir ekosistem oluşturulacak. Ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi hedeflerine, hem ekonomik hem de teknolojik tam bağımsızlığına nitelikli katkı sunacak olan bu çalışmaların neticesinde  yapay zekânın yarattığı değişimi yönetme, bu alana yönelik değer üretme anlamında büyük önem arz ettiğini vurgulamak isterim. Bu vesile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a projeleri kabul alan tüm paydaşlara  teşekkür ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir