Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Öğrenciler Ege’nin bilim ikliminden en verimli şekilde faydalanıyor

EÜ “Teknokent veya TTO Projelerine Katılan Öğrenci Sayısının En Yüksek Olduğu Üniversiteler” sıralamasında birinci oldu

Öğrenciler Ege’nin bilim ikliminden en verimli şekilde faydalanıyor

Ege Üniversitesinde son yıllarda oluşturulan araştırma geliştirme ekosisteminden yalnızca akademisyenler değil “Öğrenci Odaklılık” doğrultusunda öğrenciler de faydalanmaya devam ediyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporuna göre Ege Üniversitesi, “Teknokent veya TTO Projelerine Katılan Öğrenci Sayısının En Yüksek Olduğu Üniversiteler” sıralamasında 2 bin 972 öğrenci katılımı ile Türkiye birincisi oldu.

Ege Teknopark’ın öğrenciler için iyi bir uygulama alanı olduğunu dile getiren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Tam akreditasyona sahip, öğrenci odaklı bir araştırma üniversitesi olan Ege Üniversitesi bünyesindeki Teknoparkımızda; yapay zekâdan bilişim teknolojilerine, ziraat ve gıda ile medikal ve otomasyondan dijital oyun teknolojilerine, savunma sanayi ve derin teknolojinin de yer aldığı geleceğin teknolojilerine yönelik çalışmalar yürütülüyor. EBİLTEM TTO ve Teknoparkımız, öğrencilerimizi projelere dahil ederek onları sektörle buluşturuyor. Ayrıca öğrencilerimiz Teknopark firmalarımızda staj yaparak iş hayatına daha kolay adapte oluyorlar. Tüm bu çalışmalarımızın neticesinde YÖK’ün 2023 yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporunda, Teknopark ve TTO projelerine 2 bin 972 öğrencimizin katılımıyla bu alanda Türkiye’deki üniversiteler arasında birinci sırada yer aldık. Başarımızda emeği geçen tüm çalışanlarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

“Öğrencilerimizle sürekli yakın temastayız”

Ege Teknopark Genel Müdürü ve EBİLTEM TTO Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Emre İlker, “Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın ortaya koyduğu ‘Öğrenci Odaklılık’ vizyonu doğrultusunda Ege Teknopark ve EBİLTEM-TTO olarak öğrencilerimize her daim destek oluyoruz. Öğrencilerimizi farklı projelerimiz kapsamında Teknoparkımız ile yakın temasta tutuyor, aynı zamanda firmalarımızın Ar-Ge projelerinde gönüllü veya zorunlu staj imkânları ile çalışma hayatlarına daha çabuk adapte olmalarına olanak tanıyoruz. Bunun yanında stajlarını sürdüren öğrencilerimize girişimcilik ile ilgili, temel düzeyde girişimci olmaları için, Avrupa Birliği’nden hibe desteği aldığımız ‘D-TECH4MigrEnt’ isimli yürütmekte olduğumuz ön kuluçka projemiz kapsamındaki eğitimlerle girişimcilik hayatlarında onları destekleyip teşvik ediyoruz. Bu projemize ilave olarak IPA II kapsamında rekabetçi sektörler programı çerçevesinde yürütmekte olduğumuz ‘Deep Tech’ projemiz ile lisans ve lisansüstü düzeydeki öğrencilerimizin derin teknoloji odaklı iş fikirlerine destek olmakta ve fikirlerini projelendirmeye dönüştürmelerinde mentörlük hizmeti veriyoruz. Ege Teknopark liderliğinde yedi farklı AB ülkesinin dahil olduğu Horizon projemiz kabul edildi ve imzaları atıldı. 2024 yılı Şubat ayında başlayacak olan bu projemiz ile de kuluçkalarda faaliyet göstermekte olan öğrencilerimizin ve tüm girişimcilerimizin iş fikirlerine yatırım çekmek üzere faaliyetlerimize başlıyoruz” dedi.

Öğrencilere her türlü desteği sunduklarını ifade eden Prof. Dr. İlker, “Fakültelerimiz bazında özellikle üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerimizi zaman zaman Teknoparkımızda ağırlıyoruz. Aynı zamanda öğrencilerimizin ayağına gidiyor, fakültelerdeki dekanlıklara ve bölümlere ziyaretler düzenleyip firmalarımızı tanıtıp, girişimcilik ve Ar-Ge/İnovasyon konularında kendilerini geliştirebilme olanakları tanıtıyoruz. Ar-Ge çalışmalarını bir sonraki seviyeye taşıyıp kendi istihdamları yaratabilmeleri ve Ar-Ge süreçlerini bir sonraki seviyeye taşıyabilmeleri için TÜBİTAK BİGG süreçlerinde elimizden gelen tüm desteği gönülden sağlamaktayız. Çalışmalarımız sonucunda YÖK Değerlendirme Raporunda elde ettiğimiz başarıdan dolayı mutlu ve gururluyuz. Desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir