Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

“I. Uluslararası Türk Devletleri Hemşirelik Eğitimi Sempozyumu”

 EÜ Hemşirelik Fakültesi ile Azerbaycan Tıp Üniversitesi iş birliğinde önemli bilimsel etkinlik daha düzenlendi

“I. Uluslararası Türk Devletleri Hemşirelik Eğitimi Sempozyumu”

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi ile  Azerbaycan Tıp Üniversitesi  iş birliğinde  “I. Uluslararası Türk Devletleri Hemşirelik Eğitimi Sempozyumu: Türkiye & Azerbaycan Örneği” etkinliği gerçekleştirildi. Türkiye ile Azerbaycan hemşirelik eğitimlerinin ve deneyimlerinin paylaşılmasını amaçlayan etkinliğe, Azerbaycan Tıp Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Orxan İsayev, Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, Azerbaycan Tıp Üniversitesi Halk Sağlığı Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Sayın Qalina Qəniyeva, Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekan Yardımcıları  Doç. Dr. Fahriye Vatan ve Doç. Dr. Eda Dolgun, akademisyenler, Azerbaycan Tıp Üniversitesi ve Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğrencileri katıldı.

Programın açılışında konuşan Azerbaycan Tıp Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Orxan İsayev, “Öncelikle Azerbaycan Tıp Üniversitesi Rektörü sayın Prof. Dr. Gəray Gəraybəyli’nın selamlarını iletiyorum. Azerbaycan Tıp Üniversitesi olarak bizlere ilk gerçek desteği veren Ege Üniversitesi Rektörü sayın Prof. Dr. Necdet Budak’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bizler Azerbaycan’da da Tıp Bacılığı yani hemşirelik eğitiminin daha fazla gelişmesini istiyoruz. Bu konuda da Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesinin eğitim sistemini örnek alıyoruz. Bugün yapılacak olan bu sempozyum, Türkiye ve Azerbaycan Hemşirelik Eğitimini karşılaştırmamıza ve bizim buradaki eğitimimizi daha fazla geliştirmemize olanak sağlayacaktır. Ayrıca bu sempozyumda geliştirdiğimiz iş birliği daha da kuvvetlenecek ve gelecek çalışmalara da ışık olacaktır. Sempozyumun gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Uluslararası bilimsel faaliyetlere önem veriyoruz”

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez “Tek millet iki devlet inancıyla yürüttüğümüz Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi ve Azerbaycan Tıp Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen sempozyumumuza hoş geldiniz, şeref verdiniz. Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültemiz Hemşirelik Lisans Programı, Mayıs 2016 tarihinden Eylül 2026 tarihine kadar Hemşirelik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği tarafından akredite edilmiştir. Hatta ülkemizde 5 yıllık akreditasyon alan ilk Hemşirelik programıdır. Bu doğrultuda ulusal ve uluslararası düzeyde tercih edilen, dünya standartlarında rekabet edilecek akademisyen ve hemşireleri yetiştiren bir akademik birimiz. Uluslararası bilimsel faaliyetlere önem veriyoruz. Bugün kardeş ülkemiz Azerbaycan ile gerçekleştiriyor olduğumuz ‘I. Uluslararası Türk Devletleri Hemşirelik Eğitimi Sempozyumu: Türkiye & Azerbaycan Örneği” sempozyumu bunlardan birisidir. Yararlı bilimsel bilgilerin paylaşıldığı bir toplantı olacağına inandığım sempozyumumuzun gerçekleştirilmesine büyük emek veren sempozyum düzenleme kuruluna, katkı ve katılım sağlayan siz değerli meslektaşlarıma, iş birliğini yaptığımız Azerbaycan Tıp Üniversitesine çok teşekkür ediyor, sempozyumun verimli ve başarılı geçmesini diliyorum” dedi.

“Birlikte çalışmaya devam edeceğiz”

Sempozyum Eş Başkanı Doç. Dr. Sayın Fatma Orgun, “Orhun programının başlaması ile kesişen yollarımızı sempozyumla devam ettirdik, sonrasında da birlikte çalışmaya devam ederek taçlandıracağımıza olan inancımız yüksektir. İki ülkede hemşirelik eğitiminin konuşulacağı hem öğretim üyelerimizin hem de öğrencilerimizin katkı ve katılımlarıyla gerçekleştirilecek olan sempozyumumuz, ilk olarak, Avrupa’da ve Türkiye’de açılan ilk lisans düzeyinde hemşirelik okulunun ilk mezunu olan dolayısıyla da Avrupa’da ve Türkiye’de ilk lisans mezunu olan değerli hocamız Prof. Dr. Sayın İnci Erefe ile söyleşi ile başlayacak ve hep birlikte hocamızın deneyimlerini dinleme fırsatı bulacağız. Sempozyumun öncelikle sizlerin katılımınız ve vereceğiniz katkılarla başarılı ve verimli geçeceğini düşünüyor ve paylaşımlarımızın bu sempozyum sonrasında yapılacak diğer etkinliklere ışık tutacağını düşünüyorum” diye konuştu.

“Orhun programının lider üniversitesiyiz”

Ege Üniversitesinin değişim programları kapsamında, en çok tercih edilen, üniversiteler arasında yer aldığını vurgulayan p Sempozyum Eş Başkanı Doç. Dr. Sayın Gülengül Mermer, “Orhun programının başlattığı süreci, kardeş ülke Azerbaycan Tıp Üniversitesi Tıp Bacılığı ve Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi, arasında köprü olması dileğiyle bu sempozyumu planladık. Dekanımız Prof. Dr. Sayın Ayşegül Dönmez önderliğinde, yaptığımız sempozyuma emeği geçen herkese ve dekanımıza yürekten teşekkür ederim. Ege Üniversitesi, bu platformda hareketliliğe en büyük katkı veren kurumdur. Ege Üniversitesi, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Orhun Değişim Programı hareketliliği kapsamında başvuru alan 25 üniversite içinde; 186 öğrenci ve 82 öğretim üyesi başvurusu ile en yüksek başvuruyu alırken, 89 öğrenci ve 54 öğretim üyesi kabulüyle Orhun hareketliliğinde en çok kabul veren üniversitedir. Üniversitemiz değişim programları kapsamında, en çok tercih edilen, üniversiteler arasında yer alırken, Orhun hareketliliğinde de en çok kabul veren üniversite olarak lider konuma yükselmiştir. Bugün bu sempozyum iki kardeş ülkeyi buluşturarak hemşirelik eğitiminde nereden nereye geldiğimizi ve neler yapabileceğimizi görmemiz için önemli bir fırsat diye düşünüyorum. Bizim bildiğimiz ‘Tek Millet İki Devlet’ söylemi değil, Bakü de öğrendiğim ‘Tek Millet Tek Devlet’ mottosu ile sempozyumun verimli ve başarılı geçmesini diliyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir