Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

‘EÜ 3. Yaş Üniversitesi’ IAUTA’ya kabul edilen ilk Türk üniversitesi oldu

Ege Üniversitesinden uluslararası bir başarı daha…

‘EÜ 3. Yaş Üniversitesi’ IAUTA’ya kabul edilen ilk Türk üniversitesi oldu

Ege Üniversitesinde (EÜ) hayata geçirilen, 60 yaş üstü bireylerin daha sağlıklı, üretken ve aktif olmaları için gönüllü öğreticilerin verdiği derslerle devam eden “Ege 3. Yaş Üniversitesi”, Uluslararası Üçüncü Çağ Üniversiteleri Birliğine (IAUTA) üye olarak kabul edildi. Uluslararası Üçüncü Çağ Üniversiteleri Birliği’nin Şili’de gerçekleştirdiği yönetim kurulu toplantısında birliğe tam üye olarak seçilen EÜ 3. Yaş Üniversitesi, birliğe kabul edilen ilk Türk “3. Yaş Üniversitesi” oldu.

Ege Üniversitesi olarak topluma hizmet ve sosyal sorumluluk alanlarında önemli projelere öncülük ettiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Topluma hizmet misyonumuz doğrultusunda hayata geçirdiğimiz 60 yaş üzeri bireylere lisans eğitimi hedefleyen sosyal sorumluluk projemiz ‘Ege 3. Yaş Üniversitesi’,  Uluslararası Üçüncü Çağ Üniversiteleri Birliğine tam üye olarak kabul edildi. Ayrıca tam üyelik ile birlikte ‘3. Yaş Üniversitemiz’, birliğe kabul edilen ilk Türk ‘3. Yaş Üniversitesi’ oldu. Ege Üniversitesi olarak her alanda öncü çalışmalara imza atmaktan büyük gurur duyuyoruz. Bu önemli başarıda emeği geçen tüm mensuplarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Uluslararası düzeyde tanınma

Ege 3. Yaş Üniversitesi Proje Yürütücüsü, Tıp Fakültesi Dâhili Tıp Bilimleri Bölümü İç Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Sevnaz Şahin ise, “Uluslararası Üçüncü Çağ Üniversiteleri Birliği, Avrupa, Asya, Afrika ve Amerika kıtalarındaki onlarca ülkedeki 3. Yaş Üniversitelerini bir araya getiriyor. Bu birlik,  nitelikli eğitim verilmesi öğrencilerinin bilgi ve becerilerinin artırılması ve kültürel paylaşımları amaçlıyor.  Ege Üniversitesi 3. Yaş Üniversitesi, derneğe kabul edilen ilk Türk 3. Yaş Üniversitesi olmuştur. Böylece Ege Üniversitemizdeki yürüttüğümüz projemiz uluslararası düzeyde tanınmış,  geleceğe yönelik dünyadaki diğer 3. Yaş Üniversiteleriyle hareket etme şansını yakalamış ve geliştirilecek projeler ile ilgili söz sahibi olmuştur” diye konuştu.

Ege 3. Yaş Üniversitesinde 60 yaş üstü bireyler; geriatri, arkeoloji, halk sağlığı, mitoloji, palyatif bakım, hastalıkta ve sağlıkta bakım, psikoloji gibi teorik derslerin yanı sıra  psikodrama, tango, halk dansları, örgü, aikido, yoga, metin atölyesi gibi  uygulamalı   dersleri öğreniyorlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir