Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ Hemşirelik Fakültesinde genç bilim insanları literatüre nitelikli katkı sunmaya devam ediyor

Dünya standartlarında kaliteli eğitimi, akademik insan gücü, son teknoloji ile donanımlı laboratuvar altyapısı, uluslararası düzeyde iş birlikleri ile Avrupa’nın ilk hemşirelik fakültesi olan EÜ Hemşirelik Fakültesinde genç bilim insanları literatüre nitelikli katkı sunmaya devam ediyorlar. Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesinde, genç bilim insanları danışman öğretim üyeleri koordinasyonunda yürüttükleri yenilikçi bilimsel faaliyetler ile ulusal ve uluslararası arenada ödüller almaya devam ediyor.

EÜ Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez,  “Tam kurumsal akreditasyona sahip, öğrenci odaklı araştırma üniversitesi olan Ege Üniversitesinin ilk akademik birimlerinden olan Hemşirelik Fakültesi; bir yandan sağlık sektörüne nitelikli mezunlar kazandırırken bir yandan da akademiye genç bilim insanları yetiştiriyor. Fakültemiz bünyesinde öğrenim gören lisansüstü öğrenciler, danışman öğretim hocaları ile birlikte gerçekleştirdikleri çalışmalarla ulusal ve uluslararası alanda önemli başarılara imza atıyorlar. Yürüttükleri projelerle ve hazırladıkları yayınlarla ülkemiz ve dünya hemşireliğine bilimsel katkı sunuyorlar. Genç bilim insanlarımız yürüttükleri yenilikçi bilimsel faaliyetler neticesinde literatüre katkı sunarak ödüller alıyorlar. Bu vesile ile bir kez daha kendilerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Uluslararası bilimsel etkinliklerden ödülle döndüler”

Hemşirelik Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği  Anabilim Dalı  Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurdan Akçay Didişen ve Doktora Öğrencisi Zehra Sözkesen  “Cerrahi Uygulanan Yenidoğanlarda Anne Kokulu Pozisyon Materyalinin Yenidoğanın Ağrı ve Konforuna Etkisinin İncelenmesi” konulu bildirileri ile 40. Ulusal Çocuk Cerrahisi ve 26. Ulusal Çocuk Cerrahisi Hemşireliği kongrelerinde  sözel bildiri birincilik ödülünün sahibi oldular.

Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şeyda Dülgerler ve Doktora Öğrencisi Yeliz Aktaş,  Lokman Hekim Üniversitesi ve Psikiyatri Hemşireleri Derneği ev sahipliğinde düzenlenen 7. Uluslararası 11. Ulusal Psikiyatri Hemşireliği Kongresi’nde “Kişilerarası İlişkiler Sosyal Ritim Terapisinin Bipolar Bozukluğu Olan Bireylerde Biyolojik Ritim Ve Nüksler Üzerine Etkisi: Randomize Kontrollü Çalışma” başlıklı bildirileri ile Doktora Tezi Birincilik ödülüne layık görüldüler.

İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı öğretim üyesi, EÜ Ödemiş Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Usta Yeşilbalkan, Doktora Öğrencisi Sevda Tüzün Özdemir ve Prof. Dr. Zekiye Karaçam’ın “Hemodiyaliz Hastalarına Verilen Beslenme Eğitiminin İntradiyaletik Kilo Alımına Etkisi: Sistematik İnceleme ve Meta Analiz” konulu bildirileri 2nd International Congress On Health Sciences And Multidisciplinary Approaches” sözel bildiri üçüncülük ödülü” aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir