Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Üniversitesi, TBMM Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu’nu ağırladı

TBMM Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu ilk saha toplantısını EÜ’de yaptı

Ege Üniversitesi, TBMM Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu’nu ağırladı

* Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu, saha ziyaretleri kapsamında Ege Üniversitesinde düzenlenen toplantıda sektörün akademik tarafını dinledi.

*Rektör Prof. Dr. Budak, “Toplantımız, sektörün yaşadığı sorunların tespit edilmesi ve bu sorunların çözümüne yönelik kısa, orta ve uzun vadeli yol haritasının oluşturulmasına katkı sağlayacak” dedi.

* Komisyon Başkanı İstanbul Milletvekili Karayel, “Biz, balıkçılık ve su ürünleri sektöründe özellikle sürdürülebilirlik konusuna son derece önem veriyoruz. Bu toplantıyla,  akademisyenlerimizin ve alanında yetkili kişilerin görüşlerini alıp, çözüm önerilerini dinleyeceğiz” dedi.

Su ürünleri ve balıkçılık sektöründe yaşanan sorunlar ve alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu, saha çalışmaları kapsamında ilk ziyaretini Ege Üniversitesine yaptı. Türkiye’deki devlet ve özel üniversitelerin Su Ürünleri Fakültesi dekanları ile bir araya gelen TBMM Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu, su ürünleri ve balıkçılığın akademik ve sektörel durumunu,  sorunlarını ve taleplerini akademisyenlerden dinledi.

Üniversitelerarası Kurul tarafından kısa bir süre önce “Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Eğitim Konseyi” başkanı olarak seçilen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın ev sahipliğinde Yeni Senato Salonunda yapılan toplantıya, Komisyon Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Emrah Karayel, TBMM Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu Üyesi Milletvekilleri, Ege Üniversitesi  Rektör Yardımcısı ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Banu Yücel ve EÜ Su Ürünleri Fakültesi  Dekanı Prof. Dr. Uğur Sunlu’nun yanı sıra devlet ve özel üniversitelerin su ürünleri fakültelerinin dekanları ile Tarım ve Orman Bakanlığı bürokratları katıldı.

“Toplantı sektöre yol haritası oluşturacak”

Komisyonu Ege Üniversitesinde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında balıkçılık ve su ürünleri sektöründe yaşanan sorunların araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonumuzun, ülkemizdeki Su Ürünleri Fakültesi Dekanları ile buluşmasını çok anlamlı buluyorum. Yapılacak istişareler sonucunda hazırlanacak rapor, sektörün yaşadığı sorunların tespit edilmesi ve bu sorunların çözümüne yönelik kısa, orta ve uzun vadeli yol haritasının oluşturulmasına katkı sağlayacak. Raporun, uygulayıcılara yönelik sektörün sağlıklı gelişimine yol açacak tavsiyeleri içererek, sürdürebilirlik açısından olumlu etki yaratacağını düşünüyorum. Toplantıya katılım gösteren komisyon başkanımıza ve üyelerimize teşekkürlerimi sunuyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu, sektörün akademik tarafını dinledi

Komisyon Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Emrah Karayel, “Kıymetli Ege Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a hepimizi bir araya getirdiği için çok teşekkür ederim. Balıkçılık ve Su Ürünlerinin Sorunlarının Araştırılması Komisyonu olarak mecliste kurulduğumuz günden bu yana çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Komisyonumuz, bütün partilerin ortak önergeleriyle kurulmuş olması itibariyle balıkçılığa, su ürünleri sektörüne ve paydaşlarına verilen önemin gösterilmesi açısından son derece kıymetli. Su Ürünleri Kanununda yapılan değişiklik ile balıkçılık ve su ürünleri sektöründe birçok sorunun ortadan kaldırılması sağlandı ve yeni çıkması muhtemel sorunlarla ilgili de çalışmalara hazırlık yapılmış oldu. Yaptığımız çalışmalarla bütün paydaşlarımızın sorunlarını dinledik ve hızlı bir şekilde sahaya indik” dedi.

“Sürdürülebilirlik konusuna önem veriyoruz”

Toplantı sonrası oluşturulacak raporun kapsayıcı özellik taşıyacağını vurgulayan Komisyon Başkanı Karayel, “Bu toplantıyla,  akademisyenlerimizin ve alanında yetkili kişilerin görüşlerini alıp, çözüm önerilerini dinleyeceğiz. Sizlerin çözüm önerileri son derece kıymetli. Çalışma sonucunda oluşturulacak raporun tüm paydaşların sorunlarını kapsayacak şekilde oluşturulması konusunda hassasiyet gösteriyoruz. Biz, balıkçılık ve su ürünleri sektöründe özellikle sürdürülebilirlik konusuna son derece önem veriyoruz. Toplantıya katılan ve çalışmalarımıza katkı veren herkese teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bugün alınacak kararlar sektörümüze katkı sağlayacaktır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir