Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ Tire Kutsan MYO TOSBİ Yerleşkesi hizmete açıldı

EÜ’den üniversite-sanayi iş birliğinde önemli adım

EÜ Tire Kutsan MYO TOSBİ Yerleşkesi hizmete açıldı

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi, üniversite-sanayi iş birliğine yönelik önemli adımlar atmaya devam ediyor. Tire Kaymakamlığı koordinesinde; Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu ile Tire Organize Sanayi Bölgesi (TOSBİ) Müdürlüğü arasında yapılan iş birliği çerçevesinde inşa edilen yerleşkenin açılış töreni gerçekleştirildi. Törene; EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, Tire Kaymakamı Vural Karagül, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Başkan Yardımcısı Sefa Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Okay Cansu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Yüzbaşıoğlu, İlçe Tarım Müdürü Eda Özden, Tire Kutsan MYO Müdürü Prof. Dr. Nur Ceyhan Güvensen, Tire Ticaret Odası Başkanı Mehmet Delikanlı, TOSBİ Müteşebbis Heyeti Başkanı Metin Aktaş, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Osman Öztürk, Karatepe Kooperatifi Başkanı Erkan Tutaç, EÜ senato üyeleri,  bölge sanayi temsilcileri ile akademisyenler katıldı.

“Gıda Teknolojisi Programı, TOSBİ içerisine taşındı”

Açılış töreninde konuşan EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, “Günümüzün hızla gelişen ve değişen dünyasında biz bilim insanlarının asli görevi; teknoloji ve sanayinin birleştiği her noktada kaliteyi artırmak, topluma nitelikli bilgi sunmak ve sektöre nitelikli insan kaynağı yetiştirmektir. Tam akredite, öğrenci odaklı, araştırma üniversitesi olarak bu bilinçle gece gündüz canla başla çalışıyoruz. Ege Üniversitesi bünyesinde; ilk kez bir Organize Sanayi Bölgesi alanına kurulmuş uygulama üssü örneği olarak Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu TOSBİ Yerleşkemizi; Üniversite ve sanayinin yakın iş birliği ve büyük dayanışması ile tamamladık. Üniversite-Sanayi iş birliği protokolümüz çerçevesinde, Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programımızı, Tire Organize Sanayi Bölgesi (TOSBİ) sınırları içerisine taşıdık” diye konuştu.

“Ara eleman değil aranan eleman yetiştireceğiz”

Yerleşkenin nitelikli insan gücü yetiştirme konusunda önemli rol oynayacağını ifade eden Prof. Dr. Ersan, “İlçenin kalbinde, işbaşı eğitimini mümkün hale getirerek sanayinin insan gücü gereksinimlerini maksimum düzeyde karşılayan ‘ara eleman değil aranan ana eleman’ olacak nitelikli mezunlar yetiştireceğiz. Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz yerleşkemizin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyor, Yerleşkemizin, ilçelerdeki diğer meslek yüksekokullarına örnek teşkil etmesini temenni ediyorum. Yerleşkemiz ülkemize, üniversitemize ve Tire Organize Sanayi Bölgesi’ne hayırlı uğurlu olsun” dedi.

TOSBİ Müteşebbis Heyeti Başkanı Metin Aktaş, yaptığı konuşmada Tire sanayicileri için bu büyük girişimin ara eleman ihtiyacını giderme konusundaki önemi üzerine değindi. Metin Aktaş, “Başkan Vekili Fatih Çobanoğlu ile üyeler; Kosaf Gürler, Salih Atakan Duran, Serdar Mete, Hüseyin Çapkınoğlu, Gülçin Güloğlu Uğuz, Atilla Sevinçli, Cemal Altıntaş, Esra Boyacıoğlu, Arif Özalp, Atınç Abay, Ulvi Oktav, Murat Arat ve Agah Yalgın’ın destekleriyle 45 milyon TL yatırımla inşası tamamlanarak yerleşkemiz ülkemize kazandırılmıştır” dedi.

Konuşmaların ardından protokol tarafından gerçekleştirilen kurdele kesimi ile birlikte EÜ Tire Kutsan MYO TOSBİ Yerleşkesi hizmete açıldı. Açılışla birlikle katılımcılar yerleşkeyi gezdiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir