Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ’de “Finansal Okuryazarlık Süreçlerinin İyileştirilmesi Projesi ve Sertifika Programı” devam ediyor

Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Sosyal, Ekonomik ve Siyasal İlişkiler Anabilim Dalı tarafından Dr. Öğretim Üyesi Hamit Özman’ın proje yürütücülüğünde gerçekleştirilen ‘Finansal Okuryazarlık Süreçlerinin İyileştirilmesi Projesi ve Sertifika Programı’nda eğitimler tüm hızıyla devam ediyor. Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM) iş birliği ile sürdürülen proje sonunda yapılan sınavda başarılı olanlara EGESEM tarafından sertifika verilecek.

Sermaye piyasalarında katılımcı sayısının 8,5 milyon kişiye yaklaştığı Türkiye’de, bilinçli yatırım yapılabilmesi ve bu kapsamda sermaye piyasalarına ilgi duyanların finansal okuryazarlık düzeylerinin artırılması amacıyla hayata geçirilen bu projede 220 katılımcının başvurusu kabul edildi. Projede, alanında uzman akademisyenlerin yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanlığı, Takasbank, Yapı Kredi Portföy, Matriks, Rasyonet, Odifin, Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği’nden yetkililer eğitim veriyor.

Projede eğitmen olarak yer alan Yapı Kredi Portföy Genel Müdür Yardımcısı Ümit Ersamut, “Fon Yönetim Stratejileri, Portföy Yönetim Ürünleri ve 2024 Yılı Finansal Beklentiler” konu başlıklarında Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Konferans Salonunda eğitim verdi. Ümit Ersamut ile aynı gün “İş Hayatında Başarılı Olmak ve Özel Sektörde Kariyer Fırsatları” temasıyla kariyer söyleşisi de düzenlendi.  Ümit Ersamut öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtlayarak, başarılı bir kariyer yönetimi için yapılması gerekenler ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir