Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ İletişim Fakültesinden uluslararasılaşma atağı

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesinden Azerbaycan çıkarması!

EÜ İletişim Fakültesinden uluslararasılaşma atağı

Ege Üniversitesinin (EÜ)  uluslararasılaşma hedefine bir katkı da İletişim Fakültesinden geldi. Ege Üniversitesinin uluslararasılaşma hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren İletişim Fakültesi, bu kapsamda Azerbaycan ile iş birliği ağını genişletmeye devam ediyor.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Azerbaycan Devlet Medeniyet ve Güzel Sanatlar Üniversitesi iş birliğinde  “Doğu-Batı İkileminde Kültür ve Medeniyet” başlıklı kongre Azerbaycan’da gerçekleştirildi. Kongreye, EÜ İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Füsun Topsümer, İletişim Fakültesi Senato Temsilcisi öğretim üyesi Prof. Dr. Aylin Göztaş ve Doktora Öğrencisi Baha Ahmet Yılmaz katılarak sunum yaptılar.  Kongrenin açılış programının ardından Prof. Dr. Füsun Topsümer, EÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin adına Azerbaycan Devlet, Medeniyet ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ceyran Mahmudova’ya kongreye desteklerinden  ötürü hediye takdiminde bulundu.

 “Fakültemiz Heyeti çeşitli temaslarda bulundu”

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “ Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın liderliğinde belirlenen Üniversitemizin hedefleri doğrultusunda uluslararasılaşma çalışmalarına hız kesmeden devam ediyoruz. İletişim Fakültesi olarak bu bağlamda yurt dışındaki üniversiteler ile bilimsel temaslarımızı sürdürüyoruz. Türk Dünyasına ve gönül coğrafyamıza ayrıca özel önem veriyoruz.  Fakültemiz ile Azerbaycan Devlet Medeniyet ve Güzel Sanatlar Üniversitesi iş birliğinde  ‘Doğu-Batı İkileminde Kültür ve Medeniyet’ başlıklı kongre Azerbaycan’da gerçekleştirildi. Kongrenin Türkiye serisini ise Mart 2024’te Üniversitemizde düzenleyeceğiz” dedi.

Azerbaycan’dan EÜ İletişim Fakültesine anlamlı hediye

Akademik iş birliği ve ortak projeleri görüşmek üzere Bakü’de bulunan Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Heyeti, Bakü Devlet Üniversitesi Tarih Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrade Hüseyınova ile görüşerek Haydar Aliyev’in Doğumunun 100. yılı vesilesiyle yazılan kitabı İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin’e takdim etmek üzere teslim aldı.

İletişim Fakültesi Heyeti ayrıca, Bakü Devlet Üniversitesi Gazetecilik ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanları Prof. Dr. Vüqar Elıyev ve Prof. Dr. Qabil Alıyev ile görüştü. Görüşmede Ege Üniversitesi ile Bakü Devlet Üniversitesinin ilgili fakülteleri arasında yapılacak ortak diploma programı ve projeler üzerinde ön mutabakat sağlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir