Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Kemanın kadim tarihi büyülü tınısıyla buluştu

Ceren Aslan- Muhammed Akyüz

Ege Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen Cumhuriyetin 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı (DTMK)  tarafından “Cumhuriyetin 100 Yıllık Yapımcıları” sergisi ve keman dinletisi etkinliği gerçekleştirildi.

EÜ DTMK Çalgı Yapımı ve Onarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Atilla Okan’ın koordinatörlüğünde Konservatuvar Etkinlik Salonunda gerçekleşen sergi ve dinletiye DTMK Müdürü Prof. Dr. Özge Gülbey Usta, akademisyenler ve kemana ilgi duyan sanatseverler katıldı. Etkinlikte, Cumhuriyet tarihinden bu güne kemanın yolculuğu Gençer Cerit tarafından katılımcılara aktarılırken, Ankara Opera ve Balesi Viyolet Sanatçısı  Ulaş Başkaya da mini bir solo konser icra etti.

Düzenlediği sergide katılımcılara kemanın tarihsel gelişimini anlatan Viyola ve Keman Yapımcısı Gençer Cerit, kemanın tarihi bir süreçle birlikte günümüze kadar gelmiş ve önemini hala yitirmemiş bir enstrüman  olduğunu dile getirdi. Katılımcılar, sergideki yıllara meydan okuyan kemanları ilgiyle incelediler. Etkinlikte Ankara Opera ve Balesi Viyolet Sanatçısı o Ulaş Başkaya’nın mini konseri de kulakların pasını sildi.

EÜ DTMK Müdürü Prof. Dr. Özge Gülbey Usta, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Prof. Dr. Gülbey Utsa, etkinlik koordinatörü Öğr. Gör. Atilla Okan’a, Gençer Cerit’e ve Ulaş Başkaya’a “Teşekkür Belgesi” takdim etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir