Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Türkiye Cumhuriyeti’nin yüz yıllık süreçteki kazanımları bilimsel olarak ortaya kondu

Ege’de “Cumhuriyetin Kuruluşunun 100. Yılında Türkiye’nin Kazanımları Sempozyumu” tamamlandı

 Türkiye Cumhuriyeti’nin yüz yıllık süreçteki kazanımları bilimsel olarak ortaya kondu

Ege Üniversitesi Cumhuriyetin 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında; EÜ Rektörlüğü ile Atatürk İlke

leri ve İnkılap Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde düzenlenen “Cumhuriyetin Kuruluşunun 100. Yılında Türkiye’nin Kazanımları”  sempozyumu sona erdi. Sempozyum kapsamında 9 oturum düzenlendi. Farklı disiplinlerden alanında uzman 30 bilim insanı sundukları 31 bildiri ile Cumhuriyetin kazanımlarını katılımcılarla paylaştı.

Ege Üniversitesi, Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla tüm akademik birimlerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Cumhuriyetin kazanımlarını gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla bir dizi etkinlik düzenliyor. “Cumhuriyetin 100. Yılı Etkinleri” başlığı ile 300 program hazırlandı. Milli Mücadele ruhunu, tarihe gömülmek istenen Türk milletinin yeniden doğuşunu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı kahramanlarını anlatan etkinliklerden biri de Ege Üniversitesi Rektörlüğü ve Ege Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliği ile düzenlenen “Cumhuriyet’in Kuruluşunun 100. Yılında Türkiye’nin Kazanımları” başlıklı sempozyum oldu.

Sempozyum,  Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, Ege Üniversitesi Senato Üyeleri, akademisyenler ve öğrencilerin yer aldıkları geniş bir katılımla Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Mehmet Ersan’ın açılış konuşmasıyla başladı.  Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Karayaman, “Millî İrade ve Cumhuriyet’in İlanı” konulu açılış konferansını gerçekleştirdi.

9 oturumda 30 bilim insanı tarafından 31 bildiri sunuldu

Açılış oturumunu takip eden ilk oturum, Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda diğer oturumlar ise Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Nuri Bilgin Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplam 9 oturumdan oluşan sempozyum programı kapsamında; Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Eğitim Bilimleri, İlahiyat, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık, Hemşirelik, Sağlık Bilimleri, Diş Hekimliği, Spor Bilimleri, İktisadi ve İdari Bilimler, Eczacılık, Mühendislik, Su Ürünleri, Tıp ve Ziraat alanlarında uzman, Ege Üniversitesinin seçkin otuz bilim insanı tarafından 31 bildiri sunuldu. Sempozyumda, Türkiye Cumhuriyeti’nin yüz yıllık süreçteki kazanımları disiplinlerarası akademik etkinlik ile ele alınarak,  kaydedilen gelişme ve atılımlar bilimsel bildirilerle ortaya konuldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir