Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, hastayla sohbet ederken,  cerrahlar tümörü çıkardı

EÜTF Hastanesine yapılan yatırımlar meyvelerini veriyor

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, hastayla sohbet ederken,  cerrahlar tümörü çıkardı

* Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı son dönemde yapılan yatımlarla son teknoloji cihazlarla donatıldı. İleri teknolojik altyapıya kavuşan ünitede, beyin ameliyatları artık daha hızlı ve  kolay yapılabiliyor.

* Uyanık anestezi ile yapılan beyin ameliyatında, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak hastayla sohbet ederken, cerrahlar ise beyindeki tümörü kısa sürede başarılı bir şekilde çıkardı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Hastanesinde son yıllarda yapılan ciddi yatırımlar neticesinde tüm birimler son teknoloji ile donatıldı. A Plus statüsünde hizmet veren hastanede, operasyonlar, kliniklere kazandırılan cihazlar neticesinde hem hasta hem de cerrah için daha kolay geçiyor. EÜ Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyeleri, yapılan yatırımlara teşekkür etmek amacıyla Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ı 63 yaşındaki Mehmet Hürriyet Karcı’nın beyin tümörü ameliyatına davet ederek onore etti. Rektör Prof. Dr. Budak, ameliyattaki yerini alarak cerrahların heyecanına ortak oldu ve kazandırılan cihazların faydalarını gözlemleme fırsatı yakaladı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine yapılan yatırımların ne kadar değerli olduğunu bir kez daha anladıklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Hastanemizin bütün kliniklerini son teknoloji cihazlarla yeniledik. Ülkemizde beyin cerrahisi alanında nadir olarak gerçekleştirilen bir operasyona ben de bizzat katıldım. Kliniğimize kazandırdığımız cihazların ameliyat esnasında ne kadar kolaylık sağladığını da gözlemlemiş oldum. İyi ki medikal anlamda bu yatırımları yapmışız diye düşündüm. Vatandaşlarımızın bu son teknolojik imkanlardan devlet güvencesinde faydalanması da son derece önemli. Hocalarımızı bu başarılı çalışmalarından ötürü tebrik ediyorum” diye konuştu.

Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Prof. Dr. Taşkın Yurtseven ise; “Yeni alınan cihazımız sayesinde, daha önce yapılması çok güç olan, önemli anatomik bölgelerdeki küçük tümörlerin çıkarılmasını daha rahat gerçekleştirebiliyoruz. Navigasyon sistemi ve robotik kol yardımıyla hastalarda kesi yapmadan ya da minimal kesi ile bu tümörleri elimizle koymuş gibi çıkartabiliyoruz. Ameliyat edilen hastamızla, operasyon esnasında bilinci açık bir şekilde iletişim kurabiliyoruz. Hastamız, ertesi gün taburcu olabilecek şekilde operasyondan çıkıyor. Uyutma işlemi gerçekleşmediğinden ötürü de anestezinin komplikasyonlarından uzak oluyor. Son yıllarda kliniğimize ve hastanemize hiç olmadığı kadar yatırımlar yapıldı. Türkiye’de az rastlanacak teknolojik cihazlarla çalışıyoruz. Bunun faydasını da yine en fazla hastalarımız görüyor. Eğitim alanında da öğrencilerimize ve asistanlarımıza fayda sağlıyor. Bize sağladığı desteklerden ötürü Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a ve üniversite üst yönetimine teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

Ameliyatın kendisi adına çok iyi geçtiğini belirten 63 yaşındaki Mehmet Hürriyet Karcı, “Doktorlarımızdan Allah razı olsun. Herhangi bir ağrım ve sızım yok. Operasyondan gayet memnun kaldım. Rektör Bey de yanımızda bulundu ona da teşekkür ediyorum” dedi.

Hastanın kızı Eda Dere, “Ameliyat esansında babamla ve doktorlarla canlı olarak telefonda görüştük. Yapılan işlemleri bizlere telefonla bildirdiler. Herhangi bir yan etki yaşamadık. Babam, normal aksanda konuşmaya devam etti. Tüm ekibe çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniğinde; Medtronic Kranial Robotik Cerrahi Platformu, Medtronic StealthStation S8 Kranial Optik Nöronavigasyon Sistemi, Brainlab Kranial Optik Nöronavigasyon Sistemi,  Brainlab Kranial Arttırılmış Gerçeklik Operasyon Mikroskobu Entegrasyonu, Hitachi Aloka Intraoperatif Ultrasound, Ziehm Vision RFD 3D intaoperatif Bilgisayarlı tomografi ve Anjiografi özellikli skopi, Brainlab Ziehm Vision skopi entegrasyonlu spinal nöronavigasyon sistemi ve  Brainlab yüzey tarama tabanlı spinal nöronavigasyon sistemi ekipmanları bulunuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir