Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Rektör Prof. Dr. Budak’tan Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Prof. Dr. Budak, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Bugün milletimizin en kıymetli zaferlerinden olan Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıl dönümünü derin bir coşku ve heyecanla kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, ulusumuzun Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde imza attığı destansı, istiklal mücadelesinin en kıymetli çıktılarındandır. Tüm dünyaya örnek teşkil eden bu eşsiz miras, bugün, halk iradesinin, erdemin, hak ve hukukun ardındaki en yüce güç olarak milletimizin omuzlarında yücelmeye devam ediyor.

Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümünü büyük bir sevinç, coşku ve gururla kutluyoruz. İnanıyorum ki bu coşku ve heyecan ilelebet her 29 Ekim’de yaşanacak, bu gurur hiç bitmeyecek.

Atalarımızın istiklal ve istikbal uğruna verdiği şanlı mücadelenin en kıymetli kazanımlarından olan Cumhuriyetimiz,  tam 100 yaşında. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesiyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bizlere armağan edilen bu zafer, yalnızca milletimize aydınlık bir dönemin kapılarını aralamakla kalmamış; aynı zamanda Türk milletinin bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir. Geçen 100 yılın ardından, yüreklerimizde paylaştığımız bu coşkunun, ilelebet baki kalacağına yürekten inanıyorum.

Bilime ve eğitime adanmış olan bizler ise Cumhuriyetimizin sonsuza dek yaşamasını sağlayacak tarihi bilinci yüksek nesiller yetiştirmekle,  Türkiye Yüzyılı’nı bilimin ve akademinin yüzyılı yapmakla yükümlüyüz. Bugün 100’üncü yaşını kutlayan Cumhuriyetimizi güvenle emanet edebileceğimiz genç kuşaklarımızın yetiştirilmesine sağladığımız katkının gururu ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve ülkemize, milletimize hizmeti geçenleri rahmet ve şükranla anıyorum. Tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyorum”.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir