Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ DTMK’den “Cumhuriyet Dönemi Türk Halk Oyunları” Paneli

 EÜ’de Cumhuriyetin 100. Yılı Etkinlikleri devam ediyor

EÜ DTMK’den “Cumhuriyet Dönemi Türk Halk Oyunları” Paneli

Ege Üniversitesi  “Cumhuriyetin 100. Yılı Etkinlikleri” kapsamında Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı (DTMK) tarafından “Cumhuriyet Dönemi Türk Halk Oyunları” paneli düzenlendi. Türk Halk Oyunları Bölümü Emekli Öğr. Gör. Abdurrahim Karademir’in konuşmacı olarak yer aldığı panele; DTMK Müdürü Prof. Dr. Özge Gülbey Usta, Türk Halk Oyunları Bölüm Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Özbilgin, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Konuşmasına halk oyunlarının Dünyada ve Türkiye’deki gelişimi anlatarak başlayan Öğr. Gör. Karademir, alan ile ilgili ilk bilimsel makalenin 1900’de Rıza Tevfik tarafından yazılan “Raks Hakkında” başlıklı makale olduğunu dile getirdi. Cumhuriyetin kuruluş yıllarındaki halk oyunları çalışmalarının önemine değinen Öğr. Gör. Karademir, halk oyunlarının 1950’den sonra ülkemizde yaşadığı gelişimi katılımcılara aktardı. Dönemin medyası ve resmi kurumları tarafından düzenlenen yarışmaların ve halk oyunlarına yönelik çalışmaların sanatsal ve kültürel olarak yarar sağladığını dile getiren Öğr. Gör. Karademir, EÜ DTMK Halk Oyunları Bölümünün de halk oyunları konusunda önemli araştırma ve sahneleme çalışmaları yaptığını vurguladı.

Em. Öğr. Gör. Karademir, panelde Türkiye’de çeşitli yörelere ait halk oyunu örneklerini izleyicilerle paylaştı. Panelin sonunda DTMK Müdürü Prof. Dr. Özge Gülbey Usta, Em. Öğr. Gör. Abdurrahim Karademir’e “Teşekkür Belgesi” takdim etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir