Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

 EÜ “Teknoloji ve Çocuk” temalı uluslararası kongreye ev sahipliği yapacak

  Ege Üniversitesinde “Cumhuriyetin 100. Yıl Etkinlikleri” devam ediyor

 EÜ “Teknoloji ve Çocuk” temalı uluslararası kongreye ev sahipliği yapacak

Ege Üniversitesi, “Uluslararası 12. Ege Pediatri 8. Ege Pediatri Hemşireliği ve 4. Ege Pediatri- Kuzey Kıbrıs Pediatri Kongresi”ne ev sahipliği yapacak.  “Teknoloji ve Çocuk” mottosu ve uluslararası katılımla yapılacak olan kongre, Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde,  13 – 15 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Kongre, teknolojinin hızla gelişmesiyle değişen dünyada çocukların büyüme ve gelişmelerini irdeleyerek, bu süreçte ortaya çıkabilecek sorunları ve bu sorunların çözümlerini ele alıp, farkındalığı artırmayı amaçlıyor. Teknolojinin çocukların üzerindeki olumlu ve olumsuz etkilerinin değerlendirilmesinin yanı sıra kongrede, teknolojik gelişmelerin sağlık alanına olan katkısı da tartışılacak.  Ayrıca çocukluk çağında sık görülen hastalıklar, aşılamalar ve beslenme, nadir hastalıklar gibi konuların da tartışılacağı, uluslararası alanda yetkin bilim insanlarının katılarak bilgiler paylaşacağı etkinlik kapsamında konferans ve panellerin yanı sıra sözel sunum oturumları da yer alacak.

Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi 1957 yılından beri hem Ege Bölgesinden, hem de Türkiye’nin dört bir yanından gelen çocukların hastalıklarının tanı ve tedavilerinde önemli rol üstleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir