Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Üniversitesi, Avrupa üniversiteleri arasında yükselişini sürdürüyor

QS Avrupa Konseyi’ne bağlı ülkeler sıralamasını açıkladı

 Ege Üniversitesi, Avrupa üniversiteleri arasında yükselişini sürdürüyor

Dünyaca saygın İngiltere merkezli sıralama kuruluşu Quacquarelli Symonds (QS) tarafından hazırlanan, Avrupa Konseyi’ne bağlı ülkeler sıralamasında Ege Üniversitesi ( EÜ) 381’inci sırada yer alma başarısı gösterdi. EÜ Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında ise dokuzuncu sırada yer aldı.

Sıralamayı değerlendiren Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesinin tam akreditasyona sahip, öğrenci odaklı, öncü bir araştırma üniversitesi olduğunu, son yıllarda uluslararasılaşma alanında hayata geçirdiği iş birliği ağı ile küresel ölçekte tanınırlığını artırdığını söyledi. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesinin global ve yenilikçi eğitim modeli ile sürdürülebilir kalite kültürünün, uluslararası değerlendirme kuruluşlarının raporlarına olumlu yansıdığını ifade etti.

 Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “İngiltere merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Quacquarelli Symond (QS), bu kez de Avrupa Konseyi’ne bağlı ülkeler sıralamasını yayımladı. 42 ülkeden 690 kurumun değerlendirildiği Avrupa Konseyi’ne bağlı ülkeler sıralamasında, üniversitemiz 381’inci sırada yer aldı. Ülkemiz,  devlet üniversiteleri arasında ise 9’uncu oldu.  Üniversitemiz;  Akademik Tanınırlık, İşveren Tanınırlığı, Makale Başına Atıflar, Fakülte Başına Makale, Uluslararası Araştırma Ağı, İstihdam Sonuçları, Fakülte Öğrenci Oranı, Uluslararası Öğrenci Çeşitliliği, Uluslararası Öğretim Üyesi Oranı, Gelen Değişim Öğrencileri, Giden Değişim Öğrencileri ve Sürdürülebilirlik kriterlerinden oluşan sıralamada 20 puan topladı. Fakülte Öğrenci Oranı kriterinde Türkiye’de 3’üncü olan üniversitemiz, Avrupa’da 250’nci, Sürdürülebilirlik kriterinde Türkiye’de 5’inci Avrupa’da 238’inci, Uluslararası araştırma ağı kriterinde ise Türkiye’de 7’nci oldu. Uluslararasılaşma misyonumuz doğrultusunda üniversitemizi global düzeyde hak ettiği noktaya taşımak, Cumhuriyetimizin 100. yılını Türkiye Yüzyılını akademinin ve biliminin yüzyılı yapmak için daha çok çalışmaya daha çok üretmeye,  yetkin mezunlar yetiştirmeye devam edeceğiz. Başarımızda emeği geçen tüm çalışanlarımızı gönülden tebrik ediyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir