Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ Öğrenci Dekanlığı, çözüm odaklı önerileriyle öğrencinin her zaman yanında

Ege Üniversitesi (EÜ)’nin öğrenci odaklılık misyonu doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın destekleriyle kurulan Öğrenci Dekanlığı, hem öğrencilerin sorunlarına çözüm üretiyor hem de yönetimde söz sahibi olmalarını sağlıyor. Dekanlık, öğrenciler ile yönetim arasındaki koordinasyonu sağlarken aynı zamanda öğrencilerin akademik çalışmaları, sağlık, finans, konaklama gibi temel ihtiyaçları ve kampüs hayatına uyumları konularında her türlü desteği veriyor. Dekanlık, öğrencilerin sorunlarını, her konudaki dilek, istek ve önerilerini, üniversite yönetimine aktarmada köprü vazifesi görüyor.

“Öğrencilerimizin her zaman yanındayız”

Öğrenci Dekanlığının asıl amacının öğrencilerin adaptasyonu ve sürece uyumlarını sağlamak olduğunu söyleyen Öğrenci Dekanı Doç. Dr. Fırat Sarsar, “Öğrenci Dekanlığı Türkiye’de yeni gelişen bir yapı ve Ege Üniversitesi de bu konuda öncülük ederek, paylaşımlarda bulunuyor. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın öğrenci dekanlığını kurmasındaki temel amaç, kurumsal olarak öğrencilerle etkileşim halinde olmak ve öğrencinin memnuniyetini sağlayıp, öğrenci odaklı, yaşayan bir kampüs oluşturmak. Ege Üniversitesi öğrenci adaylarının tercih süreçlerinde onları doğru yönlendirmek ve destek vermek amaçlarımız arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra, mezunlarımızın ve mezun olmaya yaklaşan öğrencilerimizin kariyerlerini etkili bir şekilde planlamasına yardımcı olarak gerek iş gerekse staj başvurularına destek olmak için ilgili birimlerle ortak çalışacağız. Rektörümüzün misyonu olan öğrenci odaklı bir üniversite için bu amaç doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

“Öğrenci ile büyüyen ve gelişen bir dekanlık”

Öğrenci Dekanlığına ilk kez atanan Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Şeyda Dülgerler ve Doç. Dr. Taylan Günay ile birlikte birimin güçlü bir yapıya sahip olduğunu belirten Doç. Dr. Sarsar, “Ege Üniversitesi öğrencisi, Öğrenci Dekanlığının var olduğunu ve her konuda dekanlığımızdan her türlü desteği alabileceğini bilmeli. Biz dekanlık olarak, öğrencilerin eğitim süreçlerinde karşılaşabilecekleri sorunlara çözüm arayan ve üst mercilere ileten kısım olacağız. Ege Üniversitesi bünyesindeki tüm fakültelere tek tek giderek, öğrencilerimiz için daha neler yapabiliriz, onu araştıracağız. Öğrenci Dekanlığı, öğrenci ile büyüyen ve gelişen bir dekanlık. Amacımız, öğrencilerin fikirlerini hayata geçirmek ve onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek” diye konuştu. Doç. Dr. Sarsar, “Rektör hocamız Sayın Prof. Dr. Necdet Budak’ın çevik yönetim becerileriyle Ege Üniversitesi; dinamik, iletişim ve etkileşime açık bir üniversite haline geldi. Dekanlık yönetimi olarak bizler de, Egeli olma ruhunu canlı tutmak amacıyla Rektörümüz liderliğinde çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir