Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Rektör Prof. Dr. Budak EÜ’de eğitim görecek Azerbaycanlı öğrencileri ağırladı

Çift diploma programı kapsamında EÜ’ye gelen ADAU öğrencileri Prof. Dr. Budak’ı ziyaret etti

Rektör Prof. Dr. Budak EÜ’de eğitim görecek Azerbaycanlı öğrencileri ağırladı

Yükseköğretim alanında bir ilk olarak Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde hayata geçirilen ve Türkiye’ye örnek model olan Ege Üniversitesi ile Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi(ADAU) Çift Diploma Programı kapsamında Türkiye’ye gelen Azerbaycanlı öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın konuğu oldu. Prof. Dr. Budak, EÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Banu Yücel ile birlikte kendisini ziyaret eden öğrencilere “Hoş geldiniz” diyerek başarı dileklerinde bulundu.

ADAU’lu öğrencilerden oluşan kafileyi, EÜ Ziraat Fakültesi üst yönetimi havaalanında karşıladı. Azeri öğrenciler, daha sonra Rektör Prof. Dr. Necdet Budak ile EÜ Senato Salonu’nda bir araya geldi. Örnek bir iş birliği programı yürüttüklerini ifade eden Prof. Dr. Budak, “Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi ile Ziraat Fakültemiz arasında yürütülen protokol kapsamında, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında üniversitemizde eğitim alacak öğrencilerimizi Rektörlüğümüzde ağırlıyoruz. Çift diploma programımız kapsamında 3 yıllık eğitimlerini Azerbaycan’da tamamlayan ADAU öğrencileri, 4’üncü sınıf eğitimlerini ve stajlarını tamamlamak için ülkemize, şehrimize ve üniversitemize geldiler. Kardeş ülke Azerbaycan’ın bizlere emaneti olan bu gençlerimizin eğitimlerini en verimli şekilde tamamlayıp, kendilerini çift diploma sahibi olarak mezun edeceğiz. Uluslararasılaşma stratejimiz ve öğrenci odaklılık ilkemiz doğrultusunda kucakladığımız Azerbaycanlı öğrencilerimize eğitim hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

“Türk Dünyasına açılımlarımız devam edecek”

ADAU ile yapılan çift diploma programının, Ege Üniversitesinin uluslararasılaşma misyonu doğrultusunda bir mihenk taşı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Budak, “Üniversitemizin ismini uluslararası alanda duyurmak adına özellikle gönül coğrafyamızda yer alan üniversitelerimizle sürekli irtibat halinde bulunuyor, tam akredite bir araştırma üniversitesi olarak bilgi birikimimizi Türk Cumhuriyetlerine aktarma gayreti gösteriyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleri ile  YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’ın liderliğinde başlatılan Özbekistan üniversiteleri ile iş birliği konusunda da önemli adımlar atıyoruz. Bu kapsamda Özbekistan’dan 33, Türkiye’den 56 üniversite rektörünün katıldığı “Türk– Özbek Teknik Yükseköğretim Kurumları Forumu”na ev sahipliği yaptık. Yine akademisyenlerimiz, çift diploma programı kapsamında Azerbaycan’da eğitimler veriyor. Bununla birlikte benzer ikili anlaşmalara imza atmaya devam ediyoruz. Türkiye Yüzyılı’nda Türk Dünyası ile iş birliği içerisinde uluslararasılaşma atılımımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Budak, ziyaret boyunca öğrencilerle yakından ilgilenerek, eğitim ve kariyer hayatlarına dair tavsiyelerde bulundu.  Prof. Dr. Budak ayrıca Azerbaycanlı öğrencilere Ege Üniversitesi kimlik kartlarını bizzat takdim etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir