Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Üniversitesi,  EEN2EIC programında “Grup ve Konsorsiyum İnovasyon Lideri” seçildi

EÜ “Grup Lideri” unvanı alan tek kurum oldu

Ege Üniversitesi,  EEN2EIC programında “Grup ve Konsorsiyum İnovasyon Lideri” seçildi

Ege Üniversitesi (EÜ) Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBİLTEM) Teknoloji Transfer Ofisi’nin (TTO), Enterprise Europe Network to European Innovation Council (EEN2EIC) çağrısı kapsamında yaptığı iki başvuru desteklenmeye uygun görüldü.

Ege Üniversitesi, EEN2EIC üçüncü çağrısı kapsamında, Türkiye için “Grup Lideri” seçilerek, bu unvanı alan tek kurum oldu. Ege, aynı zamanda birinci çağrı kapsamında Türkiye’de “Konsorsiyum İnovasyon Lideri” olarak desteklenmeye hak kazanan 7 kurumdan biri oldu.

EBİLTEM –TTO Yönetimi ve uzman ekibiyle bir araya gelen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi, uluslararasılaşma misyonu doğrultusunda yeni dönemde yürüttüğü başarılı çalışmalarla ismini dünyaya duyurmaya devam ediyor. Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Teknoloji ve Transfer Ofisimizin, EEN2EIC çağrısına yaptığı iki başvuru kabul edildi. Çağrı kapsamında ‘Grup Lideri’ olarak görev yapacak ekibimizi tebrik ediyor, yürütecekleri çalışmalarda başarılar diliyorum” diye konuştu.

“Firmalara 2.5 milyon Avro hibe,  15 milyon Avro yatırım desteği”

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “İnovasyon yönü kuvvetli ve pazara etki edebilecek proje fikirlerine sahip KOBİ’lerin ‘Avrupa İnovasyon Konseyinin Hızlandırıcı Destek Programına (EIC-Accelerator)’ başvuru yapmalarını desteklemek ve programa olan ilgiyi artırmak amacıyla yürütülen programa başvuran üniversitemizin iki başvurusu kabul edilerek, desteklenmeye hak kazandı. EIC-Accelerator programı, başvuru yapan ve destek almaya hak kazanan firmalara 2.5 milyon Avroya kadar hibe ve 15 milyon Avroya kadar yatırım desteği sunuyor. Programın birinci çağırısı kapsamında Türkiye’de ‘Konsorsiyum İnovasyon Lideri’ olarak desteklenmeye hak kazanan 7 kurumdan biri olan üniversitemiz, özellikle Ege Bölgesi’ndeki firmaların ‘EIC Accelerator’ desteğinden faydalanmaları için mentörlük verecek ve bu desteğe başvuru yapmalarını sağlayacak. Ayrıca, Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi’nin (EBIC-Ege) konsorsiyumundaki diğer ortaklarının da bu konuda bilgilendirilmesi sağlayarak, onların da kendi alanlarındaki firmalara destek olmalarına yardımcı olacak” diye konuştu.

“Ege Üniversitesi Türkiye için Grup Lideri seçildi”

Ege Üniversitesinin, programın üçüncü çağrısı kapsamında grup lideri olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Budak, “ Üniversitemiz,  ‘Grup Lideri’ seçilerek, bu unvanı alan tek kurum oldu. Üniversitemiz, bu kapsamda ‘EIC Accelerator’ altında ‘Mükemmeliyet Mührü (Seal of Excellence)’ almaya hak kazanmış olan ulusal çapta firmaların, yatırımcılar ile buluşması için her yıl üç etkinlik düzenleyecek. Bu sayede hem bu mühre sahip firmaların networkünün büyümesine hem de firmaların değerli iş fikirlerinin ticarileştirilmesine destek olacak” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir