Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ’de duayen bilim insanı Prof. Dr. İnci Erefe’nin ismi konferans salonuna verildi

Ege Üniversitesi (EÜ) Hemşirelik Fakültesinde, Türkiye’nin ilk üniversite mezunu hemşiresi Prof. Dr. İnci Erefe’nin ismi konferans salonuna verildi.

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Konferans Salonuna, Ege Üniversitesinin ve Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nin ilk öğrencisi ve hemşirelik mesleğinin duayen akademisyenlerinden olan Prof. Dr. İnci Erefe’nin isminin verilmesi dolayısıyla  “Prof. Dr. İnci Erefe Konferans Salonu” açılış töreni düzenlendi. Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Prof. Dr. İnci Erefe Konferans Salonu önünde gerçekleştirilen törene Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, Prof. Dr. İnci Erefe ve oğlu Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Murat İsfendiyaroğlu, Dekan Yardımcıları, akademisyenler, idari çalışanlar ve öğrenciler katıldı.

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez “Fakültemiz Yönetim Kurulu’nun kararı, Ege Üniversitesi İsimlendirme Teklif Komisyonunun raporu ve Üniversitemiz Senatosu gündemine alınan Hemşirelik Fakültesinde bulunan konferans salonuna Prof. Dr. İnci Erefe Konferans Salonu isminin verilmesi teklifi senato toplantısında görüşülüp kabul edildi. Üniversitemizin, Fakültemizin ilk öğrencisi, ilk mezunu olan ve mesleğimize büyük katkıları olan Prof. Dr. İnci Erefe hocamızın adının konferans salonumuza verilmesinin mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Böylece konferans salonumuz bilimsel paylaşımlara hocamızın adı ile mekan oldu, hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Prof. Dr. İnci Erefe ise “Hayatım boyunca bana yetecek bir gurur yaşıyorum. Ege Üniversitesine ve Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesine gösterdiğiniz vefa için teşekkür ederim. Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi ailesinin bir parçası olmaktan onur duyuyorum” dedi.

Prof. Dr. İnci EREFE’nin kısa özgeçmişinin de yer aldığı “Prof. Dr. İnci EREFE Konferans Salonu” açılışı katılımcılar ile birlikte kurdele kesimi ile gerçekleştirildi.

PROF. DR. İNCİ EREFE

İzmir’de 1935’te doğdu. 1955 Ekim’inde Türkiye’nin ilk Hemşirelik Yüksekokulunun ilk öğrencisi olan Prof. Dr. Erefe, Ege Üniversitesi Yüksek Hemşirelik Okulu’ndan, 14 Ağustos 1959 tarihinde mezun oldu ve okula öğretmen olarak atandı. Okulda uzun yıllar, ’Hemşirelik Esasları’, ‘Hemşirelik Tarihi’, ‘Ziyaretçi Hemşirelik’ ve ‘Halk Sağlığı Hemşireliği’ derslerini yürüttü. Tıp Fakültesi Koruyucu Hekimlik ve Halk Sağlığı Kürsüsünden 1968 yılında tıp bilimleri doktoru olarak mezun oldu. Aynı yıl kürsüde uzman asistan oldu ve aynı zamanda hemşirelik okulundaki görevlerini de yürütmeye devam etti. Halk Sağlığı Hemşireliği doçenti unvanını 1977 yılında aldı. Ege Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu’nda 1977-1994 yıllarında Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanlığını yürüttü aynı zamanda 1981-1986 yılları arası okul müdür yardımcılığına atandı. Ege Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu Dergisi’nin 1985 yılında yayınlanmasına öncülük etti. Doç. Dr. Erefe, 1986 yılında Hemşirelik Yüksekokulu Müdürlüğü görevine atanarak, 1995 yılına kadar üç dönem bu görevi yürüttü. Profesör kadrosuna 1989 yılında atandı ve 1989-1994 yıllarında, Ege Üniversitesi Hastanesi Hemşirelik Müdürlüğü görevini yürüttü.

Prof. Dr. Erefe, 1990- 1994 yıllarında Sağlık Bakanlığı Hemşirelik Daire Başkanlığı‘nda danışmanlık yaptı. Türkiye Parazitoloji Derneği kurucu üyeliği ile birlikte, AIDS Savaşım Derneği, Türk Hemşireler Derneği, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, Türk Kadınlar Birliği üyelikleri ve Hemşirelikte Araştırma Geliştirme HEM-AR-G Derneği (kurucu) üyelikleri bulunuyor. Ayrıca üniversitelerimizde yayınlanan Hemşirelik Yüksekokulu Dergilerinin hemen hepsinde “Bilim Kurulu Üyeliği” ve “Danışmanlık” yaptı. Bölüm yazarı, yazar ve editör olarak görev aldığı yedi kitabı ve yurt içi bilimsel dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalesi ve gerçekleştirdiği bilimsel toplantıları bulunuyor.  Prof. Dr. Erefe, 1998 yılında Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu Müdürlüğü’ne atanarak yüksekokulun akademik kuruluş çalışmalarını yürüttü ve kısa sürede büyük gelişim sağlamasına katkı yaptı ve 16 Nisan 2002 tarihinde emekli oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir