Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Dalış faaliyetleri sağlık turizmine kazandırılacak

Ege Üniversitesi, özel sektör iş birliklerine bir yenisini ekledi

Dalış faaliyetleri sağlık turizmine kazandırılacak

Ege Üniversitesi Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu, EÜ Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Royal Teos Oteli arasında “Sağlık Turizmine Yönelik Dalış Faaliyetleri” projesi kapsamında iş birliği protokolü imzalandı. EÜ Senato Salonunda düzenlenen protokol imza törenine İzmir Vali Yardımcısı Hulusi Doğan,  EÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ersan, Prof. Dr. Cemil Gürgün, Prof. Dr. Banu Yücel,  Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Celalettin Aydın, Royal Teos Oteli CEO’su Semih Salnur katıldı.

Gerçekleştirilen iş birliği ile sağlık turizmi alanında önemli bir adım attıklarını ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, “Son yıllarda, insanların dinlenme, iyileşme ve yenilenme arayışlarında sağlık turizmi önemli bir yer ediniyor. Projemiz, sağlık turizmi deneyimine alternatif bir seçenek sunmak amacıyla dalış faaliyetlerini geliştirmeyi hedefliyor. Royal Teos Otelin sunduğu sağlık turizmi olanakları ile üniversitemizin uzman akademik kadrosu ve araştırma birimleriyle gerçekleştirilecek bu proje, sağlık turizmi alanında yeniliklere öncülük edecek. Aynı zamanda bu iş birliği, sektördeki diğer kuruluşlara da ilham kaynağı olacak” dedi.

“Dalış, hem fiziksel hem ruhsal olarak sağlık kazandırıyor”

Protokol kapsamında verilecek dalış eğitimlerinin Ege Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirileceğini ifade eden Prof. Dr. Ersan, “Dalışın, sadece bir spor veya eğlence etkinliği olmasının ötesinde sağlık açısından da pek çok faydası bulunuyor. Sualtında gerçekleştirilen dalış aktiviteleri, rahatlama ve stres azaltılmasına olanak sağlayarak doğal bir terapi niteliği taşıyor. Ayrıca, hem bedensel hem de zihinsel sağlığımıza olumlu etkiler sunuyor. Dalışın bir diğer sağlık faydası, kardiyovasküler sağlığımızı desteklemesidir. Sualtında yapılan egzersizler, kalp-damar sistemimizi güçlendirir ve oksijen seviyemizi artırır. Aynı zamanda kasları güçlendirir, esnekliği artırır ve vücudumuzu forma sokar. Bu açıdan bakıldığında da dalış faaliyetlerinin sağlık turizmine kazandırılması önem taşıyor. İş birliğimizin her iki kurum ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Royal Teos Oteli CEO’su Semih Salnur ise Ege Üniversitesi ile iş birliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirerek, iş birliği kapsamının genişletilmesini hedeflediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından iş birliği protokolü Prof. Dr. Mehmet Ersan ve Semih Salnur tarafından imzalandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir