Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ Sağlık Bilimleri Fakültesine “Engelsiz Üniversite” ödüllerinde iki bayrak

Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından verilen “Engelsiz Üniversite” ödülleri kapsamında iki alanda bayrak almaya hak kazandı. EÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi, “Mekânda Erişilebilirlik” ile turuncu bayrak, “Eğitimde Erişilebilirlik” ile yeşil bayrak sahibi oldu.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizde engelli bireylerin eğitim öğretim, araştırma geliştirme ile sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılımını önceleyen engelsiz bir ekosistem oluşturmak için yoğun gayret gösteriyoruz. Bu yoğun gayretlerimizin neticesini YÖK tarafından verilen ‘Engelsiz Üniversite’ ödüllerinde bu sene de pek çok bayrak ve nişan aldık. Eğitim ve mekânda erişilebilirlik ile aldıkları bayrak ödüllerinden dolayı Sağlık Bilimleri Fakültemize ve Engelsiz Üniversite alanında büyük bir özveriyle emek harcayan öğrencilerimiz ile akademik ve idari çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“Engelsiz erişim ve engelsiz eğitim”

Engelsiz eğitime büyük önem verdiklerini ifade eden Dekan Prof. Dr. Esin Çeber Turfan ise,  “YÖK’ün önem verdiği konuların başında yükseköğretime girişte ve eğitim sürecinde yaşanan engelleri ortadan kaldırmak geliyor. Bu konuda, Ege Üniversitesinde Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak liderliğinde engelsiz erişim ve engelsiz eğitim başlığı altında pek çok çalışma yürütülüyor. Bizler de fakülte olarak üniversitemizin öncülüğü ve destekleri ile çok çalıştık ve başardık. Bu kapsamda yükseköğretimdeki engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyokültürel faaliyetlere erişimi konusunda farkındalık oluşturmak ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen ‘Engelsiz Üniversite’ ödüllerinde  ‘Eğitimde Erişilebilirlik’ alanında başarılı olarak yeşil bayrak, ‘Mekanda Erişilebilirlik’ alanında da turuncu bayrak ödüllerini aldık. Bundan sonraki süreçte bunun devamlılığını sağlamak ve yeni bayraklar almak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

“Engelli bireylerin tüm süreçlere etkin ve eşit katılımı sağlanıyor”

Yükseköğretim Kurulu, “Engelsiz Erişim” ve “Engelsiz Eğitim” temalarıyla yaptığı çalışmalar kapsamında düzenlediği “Engelsiz Üniversite Ödülleri”de üniversite kampüs sınırları içerisinde engelli bireylerin tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen çalışmaların tespiti, başarılı bulunanların ödüllendirilmesi ve kamuoyunda farkındalık oluşturulması amacıyla her yıl “Engelsiz Üniversite Bayrakları” ve “Engelsiz Programı Nişanı” olmak üzere iki kategoride ödüller veriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir