Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Üniversitesi QS sıralamasında yükselişte

 Genel sıralamada sekizinci, Tarım-Ormancılık alanında Türkiye birincisi

Ege Üniversitesi QS sıralamasında yükselişte

*Ulusal ve uluslararası arenada başarı çıtasını yükselten Ege Üniversitesi sürdürebilirlik boyutunda Türkiye’de ilk 5’e girmeyi başardı.

*Alan bazında yapılan sıralamalarda Tıp alanında dünyadaki 451-500 bandındaki sırasını 401-450 bandına çıkaran Ege Üniversitesi, Türkiye’de bu alanda beşinci sırada yer aldı. Kimya alanında 601-630 sıralamasıyla Türkiye’de altıncı olan EÜ, Tarım ve Ormancılık alanında ise 201-250 bandında yer alarak Türkiye birincisi oldu.

Dünyaca saygın İngiltere merkezli sıralama kuruluşu Quacquarelli Symonds (QS) tarafından hazırlanan,  “2024 Dünya Üniversiteleri Sıralaması” açıklandı. Ege Üniversitesi, geçen yıl dünya sıralamasında 1201-1400 bandındaki yerini yükselterek sıralamasını 1001-1200 aralığına taşıdı. EÜ, Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında sekizinci sırada yer alırken, alan bazında “Tarım ve Ormancılık” alanında 201-250 bandında yer alarak Türkiye birincisi oldu.

Ege Üniversitesinde oluşturulan kalite ve akreditasyon kültürünün uluslararası raporlara olumlu yansıdığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Tam akreditasyona sahip bir araştırma üniversitesi olarak kalitemizi sürdürülebilir kılmak adına her gün üzerine koyarak devam etmemiz gerektiğini biliyoruz. Buna paralel olarak bilimsel altyapımızı ve yayınlarımızın niteliğini sürekli iyileştiriyoruz. Dünyanın saygın sıralama kuruluşlarından olan QS 2024 Dünya Üniversiteleri sıralamasında geçen yıla oranla yükseliş gösteren üniversitemiz, 1001-1200 aralığında yer bularak devlet üniversiteleri arasında sekizinci oldu. Tarım-Ormancılık alanında Türkiye’de birinci sırada yer aldık. Pek çok alanda yükseliş trendindeyiz. Uluslararasılaşma misyonumuz doğrultusunda üniversitemizi global düzeyde hak ettiği noktaya taşımaya kararlıyız. Başarımızda emeği geçen tüm çalışanlarımızı gönülden tebrik ediyorum” diye konuştu.

Dünya genelinde 2 bin 963 üniversitenin değerlendirildiği sıralamada Ege Üniversitesi; işveren tanınırlığı boyutundaki puanını 9.9’dan 10.3’e, fakülte öğrenci oranı boyutunu ise 12.3’ten 13.8’e yükseltti. Fakülte başına atıf boyutu 2.8’den 3’e çıkaran EÜ, uluslararası fakülte oranı boyutunu 1.2’den 1.3’e taşıdı. Uluslararası öğrenci oranı boyutunda Türkiye’de iki basamak yükselen Ege, istihdam sonuçları boyutunda büyük bir sıçrama gerçekleştirerek 2022’de 3.6 olan puanını 8.5’e çıkarırken sürdürebilirlik boyutunda Türkiye’de ilk 5’e girmeyi başardı. Alan bazında yapılan sıralamalarda Tıp alanında dünyadaki 451-500 bandındaki sırasını 401-450 bandına yükselten Ege Üniversitesi, Türkiye’de bu alanda beşinci sırada yer aldı. Kimya alanında 601-630 sıralamasıyla Türkiye’de altıncı olan EÜ, Tarım ve Ormancılık alanında ise 201-250 bandında yer alarak Türkiye birincisi oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir