Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ Çeşme Turizm Fakültesi çatısı altında ilk mezunlarını verdi

Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Fakülte yerleşkesinde  yapılan görkemli ve coşkulu bir programla ile gerçekleştirildi. 2004 yılından itibaren,  Yüksekokul olarak eğitim veren ve 2019 yılında Fakülteye dönüşen EÜ Çeşme Turizm Fakültesi, fakülte olarak ilk mezunlarını verdi.

Törende bir konuşma yapan Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, fakülte olarak ilk mezunları vermenin gururunu yaşadıklarını belirterek, Türkiye Yüzyılı  ve lider ülke Türkiye yolunda, turizm alanında önemli katkılar vermeyi hedeflediklerini ifade etti. 750 bin dolar bağışla kurulan Çeşme Turizm Fakültesi  Gastronomi Akademisi  ile Çeşme’yi gastronominin merkezi haline getirmek üzere önemli bir öncülük yaptıklarını kaydeden Dekan Prof. Dr. Gültekin, Turizm Rehberliği ve Turizm İşletmeciliği alanlarında da  teknolojik dönüşümü yakalamayı hedeflediklerini belirtti. Dekan Prof. Dr.  Gültekin ayrıca, Çeşme Turizm Fakültesi’nin turizm diplomasisi alanında da eğitim modeli geliştireceğini ve bu konudaki çalışmaları hızlandırdıklarını vurguladı.

Törende, Çeşme Turizm Fakültesi Gastronomi Akademisi’nin kuruluş çalışmalarına yaptıkları katkılardan dolayı, ABD’de bulunan Bridge To Türkiye kuruluşu Başkan Yardımcısı Şule Kıvanç Ancieta   ile Çeşme Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Tüzün Yüksel’e de plaket takdim edildi. Törene, mezun öğrencilerin aileleri yoğun ilgi gösterirken, Çeşme Devlet Hastanesi Başhekimi  Cihan Aslan  ve Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü’de katılım gösterdi.

Mezuniyet töreninde, Konaklama İşletmeciliği Bölümü’nden 19, Seyahat İşletmeciliği Bölümünden 10 , Turizm Rehberliği Bölümünden 27 olmak üzere, toplamda 56 öğrenci diplomalarını alarak, ilk fakülte mezunları olarak tarihe geçti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir