Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ Sosyal Bilimler Enstitüsünde “Sosyal Bilimler Felsefesi Üzerine Düşünceler ve Gerçekler” konuşuldu

Ege Üniversitesi (EÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından Kariyer Etkinlikleri kapsamında “Sosyal Bilimler Felsefesi Üzerine Düşünceler ve Gerçekler” konulu konferans düzenlendi. EÜ Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansın moderatörlüğünü EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öcal Özbilgin üstlendi. Akademisyenlerin ve öğrencilerin ilgi gösterdiği konferansta EÜ Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Kuyurtar konuşmacı olarak yer aldı.

Doç. Dr. Mehmet Kuyurtar, felsefede ‘ezeli ve ebedi dertler’ olarak tanımladığı klasik sorun arama problemlerinin yanı sıra güncel yorumlara da değinerek sosyal bilimlerde farklı alanların bir araya getirilmesinin, imkânsız gibi görülen disiplinlerarası genellemeler yarattığını ifade etti.  Doç. Dr. Kuyutar, teknolojinin insan hayatına yerleştiği ve ekonomiye katkı sağladığı hızlı çağda, denetlenebilir varsayımların ortaya çıktığına değindi.

Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün farklı lisansüstü programlarından çok sayıda katılımcının değerli yorumları ile zenginleştiğini ifade eden moderatör Prof. Dr. Mehmet Öcal Özbilgin ise, sosyal bilimlerde yükselen yöntem bilimsel uygulamalar, küresel göçler, uluslararası ilişkilerin etki alanı ve ekolojik çalışma alanlarına özellikle dikkati çektiğini söyledi. Ayrıca Prof. Dr. Özbilgin, problemlerin çözüm odağının sosyal bilimler olduğunu, insani temel hislerin herkeste var olduğunu ve sosyal bilimlerin öneminin her geçen gün daha çok ön plana çıktığını vurguladı.

Konferans sonunda Prof. Dr. Özbilgin, organizasyonda birimler arası koordinasyonu gerçekleştiren Sosyal Bilimler Enstitüsü doktora programları öğrenci temsilcisi Araştırma Görevlisi Gökçe Asena Altınbay’a ve katılımlarından dolayı Doç. Dr. Mehmet Kuyurtar’a teşekkür etti.

EÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Kariyer Etkinlikleri; sosyal bilimler alanından farklı öğrenci, araştırmacı ve ilgilileri bir araya getirerek işbirlikli çalışmalar konusunda önemli adımlar atıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir