Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Prof. Dr. Gürgün, “Hemşirelik; özveri, sabır ve hoşgörü gerektiren bir meslektir”

EÜ’de Hemşireler Günü kutlandı

Prof. Dr. Gürgün, “Hemşirelik; özveri, sabır ve hoşgörü gerektiren bir meslektir”

Zeynep Bozkurtlu- Zeynep Mutlusoy

Ege Üniversitesi (EÜ) Hemşirelik Fakültesinin ev sahipliğinde, EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi   Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü iş birliğinde “Dünya Hemşireler Günü” dolayısıyla bir program düzenlendi. “Bizim Hemşiremiz Bizim Geleceğimiz” temasıyla düzenlenen programa; EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Gürgün, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, Tıp Fakültesi Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Vekili Uzman Hemşire Reyhan Demir’in yanı sıra sağlık çalışanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Program öncesinde Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni yapıldı.

Programın açılışında konuşan Prof. Dr. Cemil Gürgün, “İnsan yaşamı ve sağlığıyla iç içe olan hemşirelik mesleği tüm sağlık mesleklerinde olduğu gibi emek, özveri, sabır ve hoşgörü gerektiren çok zor bir meslek. Sizler, gece gündüz, kesintisiz 24 saat çalışıyor ve en riskli ortamlarda işinizi sürdürüyorsunuz. Bu nedenle sağlığın en önemli öğelerinden birisiniz. Bu özel günde hemşirelik mesleğinin önemi ve kıymetinden bahsediyoruz. Hastanemiz, tarihinde en yüksek hemşire, yardım sağlık personeli, akademik kadro ara sayılarına ulaşmış bunun yanı sıra hastanemiz altyapı sorunlarında ciddi iyileştirmeler yapılmıştır. Yapılan iyileştirmeler sadece sağlık hizmeti alanında sınırlı kalmamış, eğitim-öğretim ve araştırma alanında da gerçekleştirilmiştir. Bu anlamda, bizlere verdiği destekler için Rektörümüz sayın Prof. Dr. Necdet Budak’a teşekkür ediyorum”dedi.

“Fakültemiz ülkemizde ve Avrupa’da özel bir statüye sahip”

Küresel sağlık sorunlarının önlenmesi ve müdahale edilmesi noktasında Hemşirelik Fakültesince yürütülen çalışmalardan bahseden Dekan Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, “Uluslararası Hemşireler Birliği, 2023 yılı temasını ‘Bizim hemşirelerimiz, bizim geleceğimiz’ olarak tanımladı. Ülkemizde ve Avrupa’da özel bir statüye sahip fakültemiz, 1955 yılında Avrupa’da lisans alanında ilk açılan Hemşirelik Fakültesi olmanın gururunu yaşıyor. Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak, hemşirelik lisans eğitiminin kalitesinin daha da artırılması adına fakültemizin fiziksel imkânlarının düzeltilmesi, hastanemizde hemşire istihdamının iyileştirilmesi ve çalışma koşullarının düzeltilmesi hususunda önemli kararlar aldı.  Rektörümüze mesleğimize verdiği tüm emekler için mesleğim adına teşekkür ediyorum. Geleceğimiz, her hemşirenin her sesin yalnızca bakımın ön saflarında değil, aynı zamanda değişimin de ön safhasında yer almasına bağlıdır. Şimdi geleceğe ışık tutacak ve görünür kılacak liderlere dönüşme zamanı. ‘Gelecek daha güzel gelecek’ diyorum ve ‘Dünya Hemşireler Günü’nüzü kutluyorum. 6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız ve hepimizde derin izler bırakan Kahramanmaraş merkezli depremlerde kaybettiğimiz tüm meslektaşlarımıza, sağlık çalışanlarımıza ve Fakültemiz ikinci sınıf öğrencimiz Sabahat Kavas’a Allah’tan rahmet, ailelerine, arkadaşlarına, tüm sevenlerine,başsağlığı ve sabırlar diliyorum” dedi.

“İyi ki Egeliyiz”

Hemşirelerin geçmişten bugüne kadar zorlu şartlara rağmen büyük bir özveriyle çalıştığını belirten Uzman Hemşire Reyhan Demir, “Yaşanan küresel pandemi döneminin ardından, 6 Şubat tarihinde yaşanan deprem ulusça hepimizi yasa boğdu. Bu yaşanan felakette hepimiz seferber olduk. Deprem bölgesinde başta gönüllü hemşirelerimiz olmak üzere görev alan tüm sağlık ekiplerimize teşekkür ediyorum. İyi ki Egeliyiz. Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü olarak hastanemizde çalışan bin 520 hemşirenin her biri için her zaman güvenli sağlık hizmetleri sunulmasını destekliyoruz. Hemşirelerimizin korunması, motive edilmesi ve donanımlı olmaları yolunda gerekli ortam ve şartları sağlamak için buradayız. Müdürlük olarak klinik sorumlu hemşireleri ile çalışan hemşirelerimizin yanında hasta bakım hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi için çalışıyoruz. Özveriyle mesleğini icra etmeye çalışan tüm hemşire arkadaşlarımızın hemşirelik haftasını kutluyorum” diye konuştu.

Depremde görev alan hemşirelere Teşekkür Belgesi verildi

Konuşmaların ardından Hemşirelik Fakültesi akademik ilerleme kaydeden akademisyenlere binişleri takdim edilirken, başarılı akademisyenlere ve öğrencilere ödül verildi. Program kapsamında ayrıca emekli olan hemşire ve sağlık teknikerlerine plaket verildi. Kahramanmaraş depreminde gönüllü ve resmi olarak görev alan öğrenci ve hemşirelere ise “Teşekkür Belgesi” takdimi yapıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir