Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ Sağlık Bilimleri Fakültesinde “3. Uluslararası Araştırma ve Uygulama Kongresi” düzenlenecek

Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Moğolistan Ulusal Tıp Bilimleri Üniversitesi (MNUMS) Darkhan-Uul Tıp Fakültesi tarafından “3. Uluslararası Araştırma ve Uygulama Kongresi” düzenlenecek. Kongre “ Kanıta Dayalı Ebelik Bakım” teması ile 5 Mayıs Cuma günü çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. Kongrenin açılış konuşmalarını EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Gürgün, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esin Çeber Turfan ve Moğolistan Ulusal Tıp Bilimleri Üniversitesi Darkhan-Uul Tıp Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Bayasgalanmunkh Baatar yapacak.

Kongre hakkında bilgi veren Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esin Çeber Turfan, “Üniversitemiz uluslararasılaşma vizyonuna katkı sunan bu kongrede; obstetri alanında çalışan klinisyen ve akademisyenler, ebeler ve ebelik öğrencileri arasında bilimsel ve klinik ile ilgili birçok konuda fikir ve deneyim alışverişinde bulunmayı amaçlıyoruz. Doğal afetlerde ebelik hizmetleri ve uygulamaları, ebelik tarihi, ebeliğin etik ve yeterlilik yönleri, 21’inci yüzyılda ebelik eğitimi, pozitif doğum deneyimi için intrapartum bakım, doğum sonrası bakım gibi ana temalar belirledik” dedi.

Kongrede Mardin Artuklu Üniversitesi Ebelik Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Yeşim Yeşil, “Afetlerde Emzirme”, Ege Üniversitesi Ebelik Bölümü Arş. Gör. Ayşenur Akan, “Giyilebilir Teknoloji ve Ebelik”, Ege Üniversitesi Ebelik Bölümü doktora öğrencileri Uzman Ebe Buket Akkurt “Yenidoğan Bakımında Yenilikçi Yaklaşımlar” ve Uzman Ebe Tuğba Yılmaz “Yenidoğan Bakımında Teknoloji Kullanımı” konularından sunumlar gerçekleştirecek. Ayrıca konferansta kabul edilen sözel bildiriler de eş zamanlı olarak da sunulacak.

Konferans ile ilgili detaylı bilgiye https://www.mnums-da.edu.mn/post/315  adresinden ulaşılabilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir