Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Egeli Bazarbaeva, BDT’nin  ‘Yılın En İyi Öğrencisi Ödülü’nün sahibi oldu

Bağımsız Devletler Topluluğundan Egeli İletişimcilere  ödül

Egeli Bazarbaeva, BDT’nin  ‘Yılın En İyi Öğrencisi Ödülü’nün sahibi oldu

Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Anabilim Dalı Yüksek Lisans Öğrencisi Medina Bazarbaeva, Uluslararası Öğrenci Birliği’nin koordinasyonu ile Ulusal Bobek Hareketi’nin Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerinin en iyi öğrencilerini belirlemek amacıyla düzenlediği yarışmada “Yılın En İyi Öğrencisi Ödülü”nü aldı. Medina Bazarbaeva, 2021-2022 yıllarında da BDT “Yılın En İyi Öğrencisi Ödülü”nün sahibi olmuştu.

“BDT’nin En İyi Öğrencisi-2023” yarışmasında eğitim, sanat ve spor alanında başarılı olan çeşitli kuruluşların yetenekli öğrencileri, başkanları ve birçok aktivist ödül için yarıştı. Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te düzenlenen ödül töreninde “Yılın En İyi Öğrencisi Ödülü”nü alan Medina Bazarbaeva’ya derece diploması ve rozet takdim edildi. Törende Medina Bazarbaeva’nın danışmanlığını yürüten EÜ İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Şebnem Soygüder Baturlar’a da teşekkür belgesi veridi.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Lisans eğitimini Kırgızistan Manas Üniversitesi İletişim Fakültesinde tamamlayan sevgili öğrencimiz Medina, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimine devam ediyor. Danışman hocası Doç. Dr. Şebnem Soygüder Baturlar ile birlikte katıldıkları bu değerlendirmede 2022-2023 yılının en başarılı öğrencisi seçildi. Bu haber ile Ege Üniversitesinin ve fakültemizin ismini Bağımsız Devletler Topluluğu ve bu topluluğun içinde yer alan üniversitelere duyurdular. Öğrencimizi ve danışmanı Doç. Dr. Şebnem Soygüder Baturlar’ı bu başarılarından dolayı kutluyorum” dedi.

Öğrencisinin başarısı ile duyduğu mutluluğu dile getiren Doç. Dr. Soygüder Baturlar, “Aynı zamanda danışmanı olduğum yüksek lisans öğrencim Medina Bazarbaeva, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te, Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri arasında yapılan değerlendirme ile yılın en başarılı öğrencisi seçildi.  Medina ile birlikte bu ödül bana da layık görülmüştür. Öğrencimle gurur duyuyorum ve başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir