Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Uluslararası mezunlar Ege’den memnunlar

Dr. Myrzabayeva öğrencilerle deneyimlerini paylaştı

Uluslararası mezunlar Ege’den memnunlar

Yağmur Onurlubaş

Ege Üniversitesi “Kariyer Söyleşileri” kapsamında Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü (TDAE) Türkçe Öğretim Birimi (TÖBİR) tarafından çevrimiçi olarak “Uluslararası Öğrenci Olarak Ege’de Tıp Öğrenimi” konulu söyleşi düzenlendi. Moderatörlüğünü Öğr. Gör. Eyüp Alper Durmuş’un üstlendiği söyleşide konuşmacı olarak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Arş. Gör. Dr. Raushan Myrzabayeva yer aldı. Etkinliğe TDAE Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Atıf Akgün, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Türkiye’de tıp eğitiminin diğer ülkelere göre bir adım önde olduğunu belirten Dr. Raushan Myrzabayeva,  “Türkiye’de tıp eğitimi görmenizi kesinlikle tavsiye ederim. Burası çok sıcakkanlı bir ülke. Bu ülkeyi ve halkı eminim çok seveceksiniz. Bizim üniversitemiz, Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden birisi. Bir sene dil eğitiminden sonra öğrenciler tıp fakültesine geçiyorlar. Dil faktörü en önemli faktörlerden birisi ve bu konuda öğrenme aşamasında fırsatları değerlendirdiğinizde çok şanslı olduğunuzu fark edeceksiniz. Hocalarıma çok teşekkür ederim. Onların sayesinde birçok şeyi başardım.  TÖBİR’in hocaları çok öğrenci dostu hocalardır. İnsanlar Türkçemin çok iyi olduğunu söylüyorlar ve bu beni çok mutlu ediyor” dedi.

TÖBİR’den mezun olan öğrencilerle gurur duyduklarını ifade eden Doç. Dr. Atıf Akgün, “Bizleri değerli mezunlarımızda buluşturan hocalarımıza teşekkür etmek istiyorum. Öğrencilerimiz de bu konuda çok şanslılar. Onları çok seviyoruz.  Eski mezunlarımızı onlarla buluşturmaktan çok keyif alıyoruz. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir