Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

İletişim Fakültesi öğrencilerinden bir sosyal sorumluluk projesi daha “Gününe Hayat Kat”

“Gününe Hayat Kat”

Zeynep Bozkurtlu

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hidaye Aydan Bilgilier ve bölüm öğrencileri Ece Nur Çayır, İrem Sargın, İremnaz Erol ile Tamer Demir anlamlı bir projeye imza attılar. “Gününe Hayat Kat” isimli proje ile; huzurevlerinde kalan bireylerin motor, hafıza ve düşünce becerilerinin geliştirilmesi, keyifli vakit geçirmeleri ve onların deneyimlerinden faydalanılması amaçlanıyor.

İletişim Fakültesi olarak Ege Üniversitesinin topluma katkı misyonu hedefine nitelikli katkı sunmak için farklı alanlarda sosyal sorumluk projeleri hazırladıklarını ifade eden EÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, proje ekibini tebrik ederek başarılar diledi.

 Proje ile ilgili bilgi veren Doç. Dr. Hidaye Aydan Bilgilier, “Huzurevlerinde aileleriyle vakit geçirme fırsatı bulamayan, yalnız ve toplum dışında hisseden 59-85 yaş arası bireyleri çeşitli atölyelere katarak keyifli vakit geçirmelerini, geçmişlerinden sıyrılıp bugüne odaklanmalarını sağlamayı ve değerli olduklarını hissettirmeyi amaçlıyoruz.  Proje kapsamında; yaşlı bireylerin birbiriyle iletişim kuracağı ‘Tanışma Atölyesi’, keyifli vakit geçirmek adına ‘Kitap Okuma’, anıların paylaşılması için ‘Paylaşım Atölyesi’ ve fiziksel ve zihinsel olarak aktif olmalarını sağlayacak olan ‘Oyun Atölyesi’ gibi etkinlikler gerçekleştirilecek” dedi.

Huzurevlerinde kalan bireylerin ailelerinden uzakta olduklarının altını çizen Doç. Dr. Hidaye Aydan Bilgilier, “Huzurevlerindeki yaşlılar kendilerini yalnız hissedip yaşama sevinci ve heveslerini kaybettiklerinden dolayı kenara çekilme dönemi içerisine giriyor. Günlerini yatarak ve dinlenerek geçirdiklerinden dolayı fiziksel olarak aktif değiller. Atölyelere katılım sonrasında yapılacak ölçme ve değerlendirmeler ile sosyal becerilerinin gelişimleri, ruhsal ve fiziksel sağlıklarının durumu, hayata karşı umut ve sevinç duyguları kazanmaları, yalnızlık hissinden uzaklaşmaları gibi durumları değerlendirilerek projede süreklilik sağlanacak” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir