Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Teknopark,  İzmir’de yeni bir teknoloji üretme merkezini hayata geçiriyor

EÜ  ‘Derin Teknoloji’ eğitimlerine devam ediyor

Ege Teknopark,  İzmir’de yeni bir teknoloji üretme merkezini hayata geçiriyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rekabetçi Sektörler Programı içeriğinde, Avrupa Birliği ve Türkiye mali iş birliği çerçevesinde finanse edilen Ege Teknopark yürütücülüğündeki Ege D-Tech Projesi kapsamında, proje yürütücü ve proje partnerleri temsilcilerine özel tasarlanmış “Derin Teknoloji Odaklı Kuluçka Merkezinde Görev Dağılımı” başlıklı kapasite geliştirme eğitimi gerçekleştirildi. Proje yürütücüsü Ege Teknopark ve proje partnerleri Ege Üniversitesi ve EGİAD üyelerinin katılımlarıyla yapılan iki günlük eğitimde, proje ile hayata geçirilecek kuluçka merkezinin yönetimi ve yürütülmesinde görev alacak yetkililerin rol ve sorumluluklarına ilişkin önemli ayrıntılar ele alındı.

Eğitimin açılış konuşmaları Ege D-Tech Proje Koordinatörü ve Ege Teknopark Genel Müdür Prof. Dr. Emre İlker ile Proje Teknik Destek Takım Lideri Philip Sowden tarafından yapıldı. Takım Lideri Philip Sowden, konuşmasında derin teknoloji odaklı kuluçka merkezi yetkililerinin, girişimcilerin ihtiyaçları doğrultusunda özel metodolojilere ihtiyaç duyduklarını belirtti. Eğitmenler Thelogos Prokopiou ve İlter Haliloğlu, eğitim programının Ege Teknopark’ın girişimcilik ekosistemindeki önemli rolünün de göz önünde bulundurularak yapılandırıldığını vurguladı.

“Rektörümüz Prof. Dr. Budak, projemize liderlik ediyor”

Ege Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Emre İlker ise “Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın liderliğinde hayata geçirdiğimiz bu proje ile Ege Teknopark olarak İzmir’de yeni bir teknoloji üretme merkezi olan ‘Ege Derin Teknoloji Fabrikası’nın kuruluş aşamasını tamamladık. Bununla birlikte şehrimizin ulusal ve uluslararası alanda rekabetçi üstünlüğünün sağlanması noktasında yeni teknolojiler- ürünler ortaya çıkaracak girişimcilerin ihtiyacı olabileceği tüm kaynakları tamamlamış bulunuyoruz. Projemizde ihtiyaç duyduğumuz her anda desteklerini vererek bizleri motive eden Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Necdet Budak’a, proje personelimize ve tüm proje ortaklarımıza teşekkürlerimi sunarım” dedi.

“Dolu dolu eğitim programı”

Programın ilk oturumunda, proje kapsamında uygulanacak kuluçka merkezi bünyesinde görev alacak yetkililerin; desteklenecek girişimlerin belirlenmesi, çeşitli eğitim ve etkinliklerin organizasyonu ve merkezin kaynaklarının yönetilmesi de dahil olmak üzere çeşitli sorumluklarının bulunduğu vurgulandı.  İdari yapı, temel servisler ve ekip oluşturulmasına ilişkin hususların ele alındığı ilk gün, grup çalışmaları ve  gerçekleştirilen değerlendirmelerle son buldu.

Eğitimin ikinci günü, başarılı ve başarısız uluslararası örneklerin incelendiği bir oturum ile başladı. İnteraktif bir yapıda gerçekleşen oturumda, derin teknoloji tabanlı startup’ların ihtiyaçlarının sürekli değişebileceği, bu sebeple kuluçka merkezi yetkililerinin sürekli öğrenime açık olmaları gerektiği belirtildi. Eğitim programı, üretim, pazarlama, patent ve lisanslama gibi destek paketlerinin standardizasyonuna ilişkin grup çalışması ile tamamlandı.

Üçüncüsü tamamlanan kapasite geliştirme eğitimleri serisi ile kuluçka merkezi bünyesinde seçilecek derin teknoloji girişimlerine sunulacak desteklerde, proje yetkililerine rehberlik etmek üzere bir yol haritasının oluşturulması hedefleniyor. Ege D-Tech Projesi kapsamında uygulanacak derin teknoloji odaklı kuluçka merkezi ile sektörlerinde dönüşüm yaratma potansiyeline sahip teknolojiler geliştiren startup’lara kaynak ve destek sağlanarak, İzmir girişimcilik ekosisteminde inovasyon teşvik edilecek.

“Yenilikçi bir ekosistem oluşturulmasına katkı sağlanıyor”

Ege Teknopark’ın yürütücüsü olduğu Derin Teknolojiler İnkübasyon Merkezi (Ege D-Tech) Projesi, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen Rekabetçi Sektörler Programı (RSP) çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Ege Üniversitesi ve Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) katılımı ile uygulanan projenin yaklaşık 6,5 Milyon Euro bütçe ile 3 yılda tamamlanması planlanıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında uygulanan onlarca proje ile Türkiye’de girişimciler ve KOBİ’ler için daha rekabetçi ve yenilikçi bir ekosistem oluşturulmasına katkı sağlanıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir