Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Egeli akademisyen Doç. Dr. Arar’ın İzmir’in kent belleğine ışık tutan programına ödül

EÜTV’nin “Kent ve Bellek: Semt Semt İzmir”  programı ödüle layık görüldü

Egeli akademisyen Doç. Dr. Arar’ın İzmir’in kent belleğine ışık tutan programına ödül

Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Yurdagül Bezirgan Arar’ın yapımını ve sunumunu üstlendiği, Ege Üniversitesi Televizyonunda (EÜTV) yayınlanan “Kent ve Bellek: Semt Semt İzmir” programı, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri” kapsamında ödüle layık görüldü. EÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, üretken akademisyen Doç. Dr. Yurdagül Bezirgan Arar’ı tebrik ederek başarılar diledi.

 İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 18’incisi düzenlenen “Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri”, İzmir Devlet Opera ve Balesi Elhamra Sahnesi’nde organize edilen törende sahiplerini buldu. İzmir’de kent tarihine duyarlılığın simgesi haline gelen “Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri” bu yıl, “Tarihi Yapıda Yaşam”, “Özgün İşlevin Korunduğu Esaslı Onarım”, “Tarihi Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Dalında Katkı”, “Tarihi Mekânda Geleneksel Zanaatların Yaşatılması”, “Tarihi ve Kültürel Miras Konulu Okul Projeleri Teşvik” olmak üzere toplam 5 kategoride 31 başvuru sahibine verildi. Doç. Dr. Yurdagül Bezirgan Arar’ın hazırlayıp sunduğu “Kent ve Bellek: Semt Semt İzmir” TV Programı, “Tarihi Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Dalında Katkı” kategorisinde ödüle layık görüldü. Ege Üniversitesi televizyonunda yayınlanan program, İzmir kent belleği alanındaki çalışmalara insan hikâyeleri, mekânlar, tarihi ve sosyo-kültürel birikimiyle semt anlatıları perspektifinden ışık tutuyor.

EÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “İzmir’in tarihsel ve kültürel hazinelerini kent belleği çalışmalarıyla gelecek nesillere aktaran, İzmir’de kentsel belleğin yaşatılmasına katkı sunan programı ile bu anlamlı ödülü alan öğretim üyemiz Doç. Dr. Yurdagül Bezirgan Arar’ı tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir