Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜTF Hastanesi her alanda “A Plus” kalitede hizmet veriyor

Bölgenin sağlık üssünde; 706 nakil,  414 bin 215 ameliyat yapılırken,  4 milyon 464 bin 698 hastaya da poliklinik hizmeti sunuldu

EÜTF Hastanesi her alanda “A Plus” kalitede hizmet veriyor

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, son yıllarda yapılan yatırımlarla İzmir’e ve Ege Bölgesi’ne A Plus kalitede hizmet sunuyor. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da destekleriyle EÜTF Hastanesi, pandemi dönemi dahil son 4 yılda şifa dağıtmayı sürdürdü. Hastanede; poliklinikten ameliyatlara, acil servis hizmetinden organ nakline kadar pek çok alanda son teknolojik cihazlarla nitelikli sağlık hizmeti hastalarda buluştu.

EÜTF Hastanesine Sağlık Bakanlığınca A Plus statüsü verildiğini hatırlatan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Göreve geldiğimiz günden itibaren hastanemize özel önem göstererek, hem Cumhurbaşkanımızın da desteği ile borçlarımızı kapattık hem de son teknoloji cihazları ve modern klinikleri hizmete sunduk. Türkiye’nin referans sağlık kurumları arasında yer alan hastanemizde özellikle son 4 yılda yaşanan değişim, uluslararası hastaların da bizleri tercih etmesine sebep oldu. Söz konusu dört yılda Hastanemiz; 4 milyon 464 bin 698 hastamıza poliklinik hizmeti sundu. 804 bin 167 vatandaşımız acil servis hizmetimizden faydalandı. Bu süre içinde bilindiği gibi bir Covid-19 pandemisi de yaşadık. Pandemi sürecinden alnı ak şekilde çıkan hastanemiz, 54 bin 852 Covid hastasını tedavi etti. Alanlarında uzman cerrahlarımız, 414 bin 215 ameliyat gerçekleştirdi. Yine bu süre zarfında 6 bin 526 turist, çeşitli nedenlerle hastanemizde tedavi gördü. Yaşadığımız acı İzmir depreminde de hastanemiz, ihtiyacın neredeyse yüzde 100’ünü karşılayarak bu süreci de başarılı bir şekilde tamamladı” diye konuştu.

“Nakillerle hastalara ikinci bahar”

EÜ Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezinin de desteğiyle Tıp Fakültesi hastanesinde başarılı nakillere imza atıldığını belirten Rektör Prof. Dr. Budak, “Türkiye’nin en önemli organ nakil merkezlerinden birisi olan Üniversitemizde, başarılı hekimlerimizce gerçekleştirilen nakiller, pek çok vatandaşımıza ikinci baharı yaşama şansını verdi. Son dört yılda Hastanemizde; 13 kalp, 11 akciğer, 193 karaciğer transplantasyonu, 89 limbal kök hücre nakli, 195 hematopoiteik hücre nakli, 25 haploiendik nakil, 4 kordon kanı nakli ve 176 otolog hematopoiteik hücre nakli gerçekleştirildi. Üniversitemiz, başarılı organ nakli operasyonlarıyla dünya çapında adından söz ettirirken, organ bağışına yönelik etkinlikleri ile aynı zamanda bu konuda farkındalık yaratıyor” dedi.

Prof. Dr. Budak, “Kentimize ve Bölgemize nitelikli sağlık hizmeti sunmaya bugün olduğu gibi gelecekte de devam edeceğiz. Tam akredite bir araştırma üniversitesi olmanın sorumluluğu ile sağlık alanına yönelik bilimsel çalışmalarımız, yatırımlarımız ve sürekli iyileştirme çabalarımız sürecek. Sağlık Turizminde de ülkemizin önemli merkezlerinden birisiyiz. Hali hazırda yurt dışından pek çok hasta Üniversitemizde şifa buluyor. Başarılı akademisyenlerimiz, Türkiye’de ve dünyada ilk’leri ve en’leri gerçekleştiriyorlar. Tüm çalışanlarımıza emekleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir