Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Üniversitesi ile Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi arasında “Çift Diploma” protokolü

Ege Üniversitesi (EÜ), uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda Azerbaycan’a bilimsel desteğini sürdürüyor. EÜ Mühendislik Fakültesi ile Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi arasında “Uluslararası Çift Diploma Eğitim Programı” imzalanarak, hayata geçirildi.

EÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahattin Tanyolaç ve EÜ Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şebnem Tavman’ı makamında ağırlayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi ile devam eden bilimsel iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İki ülke arasındaki bilimsel ve akademik iş birliğinin artarak süreceğini belirten Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahattin Tanyolaç ve EÜ Gıda  Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şebnem Tavman ile Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi ile yapılacak çift diploma programının protokol imzalarını attık. Protokole göre programa kabul edilen öğrenciler 2. ve 3. sınıf eğitimlerini Ege Üniversitesinde 1. se 4. sınıf eğitimlerini Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümlerinde eğitim alacaklar” dedi.

“Ege, markasını uluslararası alanda tanıtmaya devam edeceğiz”

Protokolün detaylarını anlatan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Türkiye Türkçesi ve Azerbaycan Türkçesi dillerinde gerçekleştirilecek programdan başarıyla mezun olan öğrenciler her iki üniversiteden çift diploma almaya hak kazanacaklar. Protokolün her iki üniversitenin imzalarının tamamlanmasıyla Yükseköğretim Kurulunun onayına sunulacak. Onayın ardından resmi olarak öğrenci kabulüne başlanacak” diye konuştu.

Prof. Dr. Budak, bu tür ikili anlaşmaları Türk Cumhuriyetlerinde bulunan diğer üniversitelerle de yapmak için çalışmalar yürüttüklerini belirterek, Ege Üniversitesi markasını uluslararası alanda tanıtmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir