Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ, BİGG Programı Uygulayıcı Kuruluşu olmaya devam ediyor

TÜBİTAK BİGG programının yeni uygulayıcı kuruluşları açıklandı

EÜ, BİGG Programı Uygulayıcı Kuruluşu olmaya devam ediyor

TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı (BİGG) kapsamında, 2023-2025 döneminde girişimcilere hizmet verecek yeni uygulayıcı kuruluşlar belli oldu. Ege Teknopark, “TÜBİTAK 1601 Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı” kapsamında 2022 yılında açılan “1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı 1. Aşama Uygulayıcı Kuruluş Çağrısı” değerlendirmesinde, desteklenmeye uygun bulunan 37 arayüz kuruluşu arasında yer aldı.

Tam akreditasyona sahip araştırma üniversitesi olarak Ege Üniversitesinin araştırma ekosistemini her geçen gün daha da güçlendirdiğini vurgulayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Türkiye’nin 23 araştırma üniversitesinden birisi olarak ileri teknoloji üretmek, yenilikçi ve girişimci bir yapı kurmak, nitelikli insan kaynağı yetiştirmek için tüm birimlerimizle tam bir seferberlik ruhu ile çalışıyoruz. Ege Teknopark ve EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisimiz koordinasyonu, TÜBİTAK’ın desteği ile akademisyenlerimiz ekonomimize katkı sunmak amacıyla katma değer yaratan nitelikte projeler ve Ar-Ge çalışmaları yürütüyorlar. 11. Kalkınma Planında yer alan öncelikli alanlara yoğunlaşarak disiplinlerarası, üniversite-sanayi iş birliğine dayanan çalışmalar gerçekleştiriyorlar. Bilim ve teknoloji temelli ekosistemimizi daha nitelikli hale getirip yerli ve milli üretime yönelik önemli bilimsel çalışmaları hayata geçiriyorlar. Türk Yükseköğretim Sisteminin girişimcilik ve yenilikçilik alanlarının öncü üniversitelerinden birisi olarak geleceğimiz olan genç bilim insanlarımızın, araştırmacılarımızın, girişimcilerimizin ufkunu açmak, desteklemek vizyonu ile çalışmalarımızı bugüne kadar sürdürdük, sürdürmeye devam ediyoruz”  diye konuştu.

“Akademi-sanayi işbirliğinde güçlü konsorsiyum”

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı kapsamında, 2023-2025 döneminde girişimcilere hizmet verecek yeni uygulayıcı kuruluşları açıklandı. Üniversitemiz Teknoparkı, ‘TÜBİTAK 1601 Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı’ kapsamında 2022 yılında açılan ‘1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı 1. Aşama Uygulayıcı Kuruluş Çağrısı’ değerlendirmesinde, desteklenmeye uygun bulunan 37 arayüz kuruluşu arasında yer aldı. Program kapsamında teknolojik iş fikirlerinin hızlı büyüme potansiyeli olan şirketlere dönüşmesinde girişimcilere destek olunacak. Girişimcilik ekosistemindeki dönüşümün bir parçası olan TÜBİTAK 2022 yılı çağrısına, 163 kuruluşun dâhil olduğu 52 proje başvurusu yapıldı. Değerlendirmeler sonucunda 37 proje başvurusunun desteklenmesine karar verildi. TÜBİTAK’ın ‘Birlikte Geliştirme ve Birlikte Başarma Yaklaşımı’ ile güncellenen yeni Uygulayıcı Kuruluş modelinde, sektörel ve bölgesel iş birlikleri önceliklendirildi. Bu kapsamda Ege Teknopark; konsorsiyum lideri Gazi Teknopark, Bahçeşehir Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Kuzey İzmir TEKMER ve İnci Holding ile iş birliği içerisinde ‘HexaBIG’ konsorisyumu olarak proje başvurusunu gerçekleştirdi. Sadece İzmir’den değil Ankara ve İstanbul’dan da ortakları ile akademi-sanayi işbirliği bağlantısını oldukça güçlü bir şekilde yakalayan konsorsiyum, 2023-2025 döneminde BiGG Programı 1. aşama süreçlerinde girişimcilerin teknoloji odaklı iş fikri başvurularını toplayarak değerlendirecek, uygun buldukları iş fikirlerini ön kuluçkaya alarak iş fikri doğrulama süreçlerinden geçirecek ve nitelikli iş planı hazırlama hususunda girişimcilere destek olacak. BİGG programı kapsamında, EGE Teknopark yürütücülüğünde nüvEGE Kuluçka Merkezi ve EBİLTEM- TTO iş birliğinde; genç girişimcilere BİGG-EGE programı aracılığıyla mentorluk, iş planı hazırlama, girişimcilik kampları, eğitimler ve ön kuluçka hizmetleri sağlamaya devam edecek” dedi.

“Genç girişimcilerimizi desteklemeyi sürdüreceğiz”

Ege Teknopark olarak araştırmacıları, genç girişimcileri her zaman destekleyeceklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Teknopark, 2015 yılından beri kesintisiz olarak erken aşama teknoloji girişimlerine BiGG programı odaklı ön kuluçka programı yürütmektedir. Son 4 yılda sonuçları açıklanan  TÜBİTAK 1512 Programında 982 geçerli iş fikri başvurusu almış, 214 girişim takımına 1. aşama desteği sunmuş, TÜBİTAK’ın 2. aşama değerlendirmesi için belirlediği 88 girişim takımından 48’i desteklenmiştir. Programın son dört dönemdeki başarı oranı yüzde 62’dir. Üniversitemiz ekosisteminin tüm paydaşlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir