Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Sanatseverler “9.Uluslararası EgeArt Sanat Günleri”nde müziğe doydu

AKM’de “İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu” konseri

Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen ulusal ve uluslararası sanatçıların katıldığı, “9.Uluslararası EgeArt Sanat Günleri” kapsamında “İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu” konseri gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konsere EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

Sanat yönetmenliğini Şavk Kırçiçek’in yaptığı İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu, konserde Anadolu, Rumeli ve Balkanlar’ın geleneksel müzik ve dansları ile dinleyenlere keyif dolu anlar yaşattı. Koro şefliğini Gökhan Sağlam’ın üstlendiği konserde Güler Aksoy ve Birsen Er Şahin “Bahçe Duvarından Aştım”, “Beyaz Giyme Toz Olur”, “Ah Yalan Dünya”, “Nar Tanesi” , “Kahveyi Kavururlar” ve “Hasretinle Yandı Gönlüm” gibi sevilen şarkıları seslendirdi.

Konser sonunda EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, Kırçiçek’e ve Sağlam’a katkılarından dolayı “Teşekkür Plaketi ve Çiçeği” verdi.

İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ ne bağlı olarak Şavk Eryürek’ in sanat yönetmenliğinde çalışmalarını sürdürüyor.  Topluluk; Anadolu, Kerkük, Musul, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Harezm, Doğu Türkistan-Uygur, Türkmenistan, Kaşkay, Tataristan, Kırım, Nogay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Çuvaşistan, Başkortistan, Tuva, Hakasya, Saha, Yakutistan, Altay, Gagauzya, Karaçay-Balkar, Karaçay-Kumuk, Karaçay-Malkar, Rumeli ve Balkanlar’ın geleneksel müzik ve danslarını sergiliyor. Ayrıca İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Gagauzya, Makedonya, ABD, Almanya, Fransa, Avusturya da verdiği konserlerle ülkemizi başarıyla temsil ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir