Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Taşkent Eczacılık Enstitüsünden, Rektör Budak’a  “Onursal Profesörlük Unvanı”

BATI Enstitüsünden Ege Üniversitesinin uluslararasılaşma hedefine bir katkı daha…

Taşkent Eczacılık Enstitüsünden, Rektör Budak’a  “Onursal Profesörlük Unvanı”

*Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü İle Özbekistan arasında ikili iş birlikleri giderek artıyor

Taşkent Eczacılık Enstitüsü tarafından Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’a “Onursal Profesörlük Belgesi” tevdi edildi. Özbekistan’a konferans vermek üzere davet edilen Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü (BATI) Müdürü Prof. Dr. Serap Annette Akgür, eğitim öğretim, araştırma geliştirme ve inovasyon alanlarında pek çok ikili iş birliği görüşmeleri gerçekleştirdi. Taşkent Eczacılık Enstitüsü Rektörü Dr. Rizayev Kamal Saidakbarovich tarafından Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’a tevdi edilen Onursal Profesörlük Belgesi’ni de teslim alan Prof. Dr. Serap Anette Akgür, ülkeye dönüşünün ardından Rektör Budak’ı makamında ziyaret ederek belgeyi kendisine teslim etti.

Uluslararasılaşma misyonu doğrultusunda ikili iş birliği ağını güçlendiren Ege Üniversitesinde akademik birimler;  eğitim öğretim, araştırma geliştirme ve laboratuvar altyapısını yurt dışından üniversitelerle paylaşmayı sürdürüyor. Bu kapsamda EÜ BATI Enstitüsü,  Özbekistan’daki akademik kurumlarla iş birliklerini giderek artırıyor. Enstitü Müdürü Prof. Dr. Serap Annette Akgür de Özbekistan’a bir ziyaret yaparak eğitim öğretim, araştırma geliştirme ve inovasyon alanlarında iş birliği görüşmeleri gerçekleştirdi. Taşkent’te gerçekleştirilen International Scientific-Practical Conference on the theme “Modern Pharmaceutics: Actual Problems and Prospects” kongresine katılarak bir konferans veren Prof. Dr. Serap Annette Akgür; madde kullanımı, yeni tasarım maddeler ve madde bağımlılığı ile mücadele konularını içeren bir sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Serap Annette Akgür, ziyarette Taşkent Eczacılık Enstitüsü Rektörü Dr. Rizayev Kamal Saidakbarovich tarafından Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’a tevdi edilen Onursal Profesörlük Belgesi’ni de teslim aldı. Prof. Dr. Serap Annette Akgür, Türkiye’ye dönüşünün ardından Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ı makamında ziyaret ederek hem yürüttüğü görüşmelerle ilgili bilgi verdi hem de teslim aldığı “Onursal Profesörlük Belgesi”ni Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’a iletti.

Rektör Budak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ege Üniversitesinin uluslararasılaşma stratejisi doğrultusunda çalışmalar yürüten Prof. Dr. Serap Annette Akgür’ü tebrik etti.

Ziyaretle ilgili bilgi veren Prof. Dr. Serap Annette Akgür “Ege Üniversitesi, küreselleşmenin getirdiği değişimin bilinci ile uluslararası ilişkilerin geliştirilmesine verdiği önem uluslararasılaşma misyonu ile giderek artmaktadır. Bu çerçevede çizilen yolda EÜ BATI Enstitüsü, yurt dışında hem üniversitemizin hem ülkemizin tanınırlığını artırmak adına öğrenci ve akademik personel değişim programları haricinde uygulanabilir ve sürdürülebilir bir uluslararasılaşma stratejisi geliştirmeye katkıda bulunmak amacıyla eğitim-öğretim alanında Özbekistan Taşkent Eczacılık Enstitüsü ile arasında iş birliği protokolü imzalanmıştır. Protokolü imzalamak üzere kurumun rektörü ve alanında uzman kişilerin yer aldığı ekip ülkemize gelmiştir. Bu bağlamda EÜ BATI Enstitüsü’nün madde kullanımı ve bağımlılığına yönelik vermiş olduğu akademik, tedavi ve laboratuvar hizmetleri hakkında gelen ekibe ayrıca ayrıntılı bilgi verilmiştir” dedi.

Taşkent’ten Rektör Budak’a  “Onursal Profesörlük Unvanı”

Prof. Dr. Serap Annette Akgür, “Bu iş birliği kapsamında bilimsel zeminde kurulan ikili ilişkilerin ve eğitim faaliyetlerinin güçlendirilmesi adına Taşkent’te gerçekleşen International Scientific-Practical Conference on the theme “Modern Pharmaceutics: Actual Problems and Prospects” kongresine konferans vermek üzere toplantıya davet edildim. Gerçekleşmesi planlanan projeleri hayata geçirmek, madde kullanımı, bağımlılığı, yeni tasarım maddeler ve madde bağımlılığı ile mücadele konularını içeren bir sunum gerçekleştirdik.

 Bu süreçte Taşkent Eczacılık Enstitüsü Rektörü Dr. Rizayev Kamal Saidakbarovich, tarafından Prof. Dr. Necdet Budak’a verilen ‘Onursal Profesörlük’ belgesini teslim aldık. Semerkant Adli Tıp Kurumu, Semerkant Tıp Fakültesi ve Termez Tıp Fakültesi ile görüşmeler gerçekleştirerek, madde kullanımı ve adli toksikoloji alanında ihtiyaç duyulan eksikleri gidermek üzere gelen talepler doğrultusunda proje fikirleri ile ilgili ön görüşmeler yaptık. Lisansüstü eğitim programları ve kurumumuzda uygulanan laboratuvar süreçleri hakkında kurumlara bilgi verdik. Üniversitemizin uluslararası ilişkilerin artırılmasına yönelik farklı ülkelerden üniversite ve devlet kurumları ile ikili görüşmeleri neticesinde hizmet kalitesini artıracak uluslararası eğitim ve hizmet faaliyetleri bu protokoller ile ülkemizde bir ilk olan madde kullanımı ve adli toksikoloji alanında çalışan enstitümüzün önderliğinde Özbekistan’ın Taşkent dışında Semerkant ve Termez şehirlerinde de işbirliği içinde yürütülmesi sağlanacaktır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir