Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Egeli Miniklerden “Görevimiz İyilik Projesi”

Ege Üniversitesi Anaokulunda öğrenim gören öğrenciler Kasım ayı içerisinde gerçekleştirdikleri “Görevimiz İyilik Projesi” kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza attılar. Egeli minikler, Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı (KİTVAK) bünyesinde tedavi gören çocukları ziyaret ederek kitap hediye ettiler.

Miniklerin getirdiği kitaplardan bir kütüphane oluşturularak, üzerine anaokulu öğretmenleri tarafından hazırlanan “Okumak Özgürlüğe Uçmaktır” yazısı asıldı. Ayrıca öğrenciler ve tedavi gören çocuklar, Anaokulu Müzik Öğretmeni Dolunay Kollar eşliğinde müzikle eğlendiler.

Gerçekleştirdikleri “Görevimiz İyilik Projesi” ile ilgili bilgiler veren EÜ Anaokulu Müdürü Burcu Karakaş, “Kızılay’ın, ‘Görevimiz İyilik’ projesinden yola çıkarak çocuklarımızın gelişim seviyesine uygun yapacakları görevler belirledik. Bu görevleri yerine getirirken ailelerinden de destek almalarını, yerine getirdikleri görevleri fotoğraflamalarını ve ay sonunda sınıflarında arkadaşlarına sunum yapmalarını istedik. Görevlerini tamamlayan çocuklarımıza çalışma sonunda iyilik sertifikalarını dağıttık. Bu proje ile okul öncesi dönemde yardımseverlik, merhamet, sevgi, hoşgörü, paylaşmak, iyilik, değerlerine ilişkin çocukların gelişimlerini desteklemeyi amaçladık. Bu değerler, günlük yaşamın ayrılmaz bir parçasıdır ve her an her durumda sosyal yaşantı içerisinde yer almaktadır. Çocuklarımızın öz değerlerini tanımaları, uygulayarak deneyimleri ve bu farkındalıkla büyümesi en büyük amacımızdır” dedi.

Ege Üniversitesi Anaokulu Öğrencileri Kasım ayı boyunca “Görevimiz İyilik Projesi” kapsamında kendilerine verilen; sokak hayvanlarını besleme, ağaç dikimi-bitki bakımı üstlenme, aile büyüklerini ziyaret etme, kendi yaptıkları kolonyayı yakın çevresine satarak elde ettiği geliri bir hayır kurumuna bağışlama, büyüklerine yer verme, nezaket sözcüklerini kullanma gibi birçok görevi yerine getirdiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir