EÜ’de girişimcilik ekosisteminin genç üyeleri: Girişimcilik Topluluğu
Ege Üniversitesi (EÜ) Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS) bünyesinde yer alan öğrenci toplulukları, Egeli gençler için akademik yaşamın tamamlayıcı unsuru olma niteliğiyle faaliyetlerini sürdürüyor. Gençlerin sosyo-kültür, bilim, sanat, spor gibi pek çok alanda gerçekleştirmek istedikleri etkinliklere imkân sunan öğrenci toplulukları, düzenledikleri eğitimlerle öğrencilerin kişisel ve akademik gelişimlerine de katkı sağlıyor.
EÜ Girişimcilik Topluluğu (EGT) ise farklı alanlardaki zengin içerikli etkinlikleriyle girişimcilik ekosistemini yaymaya devam ediyor. Ege Üniversitesinde kendilerini geliştirebilecekleri alanlar bulunmasından mutluluk duyduklarını ifade eden Girişimcilik Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Baran Özcan, “Üniversitemizde Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın öğrenci odaklı misyonu ve desteğiyle kurulan topluluklardan biriyiz. Egeli öğrenciler olarak, kaliteli eğitimin yanı sıra, kendimizi geliştirebileceğimiz sosyal ortamlara da sahip olduğumuz için çok şanslı hissediyoruz” dedi.
“Üyelerimizin kendilerini keşfetmelerini sağlıyoruz”
Girişimcilik Topluluğu olarak amaçlarının girişimcilik ekosistemini yaymak olduğunu söyleyen Baran Özcan, “Üyelerimizin iş hayatına girmeden önce bu alanda bilgi ve tecrübe kazanarak kendilerini keşfetmelerini sağlıyoruz. Onların geleceklerini bu bilinçle şekillendirmeleri amacı üzerine kurulmuş bir topluluğuz. Bu amacımız doğrultusunda gönüllülük esasıyla çalışan EGT ailesi üyelerimiz var. Birlikte çeşitli alanlarda etkinlikler, konferanslar, gezi organizasyonları düzenliyor ve projeler üretiyoruz. Projelerimizi oluştururken dokunabileceğimiz bütün insanların hayatına fayda sağlamayı hedefliyoruz. Onların istediklerini başarabilmeleri için ilham kaynağı olmak ve bunu yaparken de üyelerimizin tecrübe kazanmalarını sağlayacak ortamlar oluşturuyoruz” diye konuştu.
“Etkinliklerimiz örnek teşkil edecek”
Topluluğun çalışmaları hakkında bilgi veren Baran Özcan, “Üyelerimizle birlikte pek çok faaliyette bulunuyoruz. Özellikle sosyal sorumluluk projelerimizle büyük bir titizlikle ilgileniyoruz. Örneğin ‘Geleceğini Renklendir’ projemizde eğitimde eşitliği sağlamak amacıyla çalışıyoruz. Gönüllü olarak çalışan 42 kişilik öğrenci grubuyla birlikte İzmir çevresindeki köy okullarını ve imkân bakımından yetersiz kalan diğer çevre okulları belirliyoruz. Bu okulların ihtiyaçlarını mümkün olduğunca karşılayarak, öğrenciler için eğitime daha elverişli ortamlar sunmak istiyoruz. İlk büyük ölçekli etkinliğimiz olduğu için bizleri heyecanlandıran ve ismini, ‘Entrepreneurship’ ve ‘Interesting’ kelimelerinden türettiğimiz ‘Enteresting’ etkinliklerimizde ise girişimcilik ekosisteminde adlarından başarılarıyla söz ettiren girişimcileri ağırlıyoruz. Uzman kişiler tarafından ‘Diksiyon ve Beden Dili’, “LinkedIn’, ‘Başarı İnşa Etme’, ‘Sunum Teknikleri’, ‘CV Hazırlama’ gibi pek çok konuda üyelerimize girişimcilik ekosisteminde fark yaratmalarını sağlayacak bilgiler sunabilmek için eğitimler düzenliyoruz. Daha önce ‘İş’te Kadın’ adı altında düzenlediğimiz ‘Women’s World,’ etkinliğimizi de alanında uzman ve ilham verici kadınların katılımı ile gerçekleştiriyoruz. Çok sayıda gazeteci, içerik, üretici ve yapımcı ağırladığımız etkinliklerimizin örnek teşkil edeceğini de düşünüyoruz” dedi.
Baran Özcan, “Üyelerimizle birlikte büyük firmaları ziyaret ediyoruz. Bu firmalara ait üretim bantlarını gezerek, sürecin işleyişini görmelerini sağlıyoruz. Aynı zamanda üyelerimizin, firma yöneticileriyle de sohbet edebilecekleri bir ortam oluşturuyoruz. Bu nedenle sık sık çeşitli alanlarda hizmet veren firmalara ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla belirlediğimiz hedefler doğrultusunda, düzenlediğimiz daha birçok etkinlik sayesinde, Ege Bölgesinin en dinamik öğrenci topluluğu olmayı hak edecek şekilde çalışıyoruz. Üyelerimizle birlikte farkımızı keşfediyor, gün geçtikçe gelişmeye geliştirmeye devam ediyoruz” diye konuştu.