Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ Ziraat Fakültesi en yüksek puanlı öğrenciler tarafından tercih edildi

Başarılı öğrenciler EÜ Ziraat Fakültesini tercih etti

EÜ Ziraat Fakültesi en yüksek puanlı öğrenciler tarafından tercih edildi

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS-2022) yerleştirme sonuçlarına göre EÜ Ziraat Fakültesi taban puan sıralamasında altı bölümüyle birinci, üç bölümüyle ise ikinci en yüksek taban puanla öğrenci alan fakülte oldu.

YKS 2022 sonuçlarına göre toplam 10 bin 88 genç, Ege Üniversiteli oldu. Kontenjanının tamamını doldurarak yüzde 100’lük doluluk oranına ulaşan Ege Üniversitesinin 79’u lisans, 74’ü ön lisans olmak üzere 153 programının 79’u devlet üniversiteleri sıralamasında en yüksek puanla öğrenci olan ilk 5 program arasında yer aldı. Bu sene EÜ Ziraat Fakültesi de yüksek puanlı öğrenciler tarafından tercih edildi. EÜ Ziraat Fakültesi taban puan sıralamasında altı bölümüyle birinci, üç bölümüyle ise ikinci en yüksek taban puanında öğrenci kaydı alarak Türkiye’de bu başarıyı elde eden ziraat fakültesi oldu.

Ege Üniversitesinin nitelikli öğrenciler tarafından tercih edildiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ülkemizin ve bölgemizin en köklü devlet üniversitelerinden olan Ege Üniversitesi, bu sene de yüksek puanlı, başarılı ve nitelikli öğrencilerin ilk tercihi oldu. Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından 5 yıllık tam kurumsal akreditasyon alan üniversitemiz, programlarının yüzde 70’inden fazlası ulusal ve uluslararası değerlendirme yapan kurum ve kuruluşlar tarafından akredite edilerek kalitesini tescilledi. 6 bölümü ile birlikte Türkiye’de akredite olan ilk ve tek ziraat fakültesi olarak büyük bir başarıya imza atan Üniversitemiz Ziraat Fakültesi bu sene yüksek puanlı öğrencilerin tercihlerinde ilk sırada yer aldı.  Ziraat Fakültemiz taban puan sıralamasında altı bölümüyle birinci, üç bölümüyle ise ikinci en yüksek taban puanında öğrenci kaydı aldı ve Türkiye’de bu başarıyı elde eden tek ziraat fakültesi oldu. Bu başarıda emeği geçen mensuplarımızı tebrik ediyorum. Ziraat Fakültesinin yetiştirdiği bir akademisyen, bir rektör olarak Fakültemizi tercih ederek yerleşme başarısı gösteren genç Egelileri tebrik ediyorum” dedi.

Elde edilen başarıdan gurur duyduklarını dile getiren Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Banu Yücel, “Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın öğrenci odaklı üniversite anlayışı öncülüğünde fakültemiz tarihine yakışır büyüklükte bir ivme kazandı. 2022-2023 yılı eğitim ve öğretim dönemine başlarken Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği, Tarımsal Yapılar ve Sulama, Tarla Bitkileri, Toprak Bitkileri, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümlerimiz en yüksek taban puanlarla; Süt Teknolojisi, Tarım Ekonomisi ve Teknoloji Mühendisliği, Zootekni bölümlerimiz ise en yüksek ikinci taban puanlarla öğrenci kaydı aldı. Yeni bir döneme başlarken bölümlerimizin hem birinci hem de ikinci sıralamada yer alması bizleri oldukça mutlu etti. Bu başarıda büyük emeği geçen akademik personelimizi ve sevgili öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir