Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ’nün Çeşme’deki dev   ‘Gastronomi Akademisi’ projesi hızla yükseliyor

Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesine 200 bin dolar ek bağış daha…

EÜ’nün Çeşme’deki dev   ‘Gastronomi Akademisi’ projesi hızla yükseliyor

Gastronomi eğitiminde lider konuma gelme hedefiyle yola çıkan Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi bünyesinde yer alan “Gastronomi Akademisi”ne 200 bin dolar daha bağışta bulunuldu.  Amerika’da yaşayan Türk iş insanı Feyza Altındağ Shipley ile eşi Shipley Eğitim Vakfı Başkanı Richard Shipley’in daha önce 500 bin dolar bağışta bulunduğu “Gastronomi Akademisi” projesine şimdi de 200 bin dolar ek bağışta bulundu.

Gastronomi Akademisi’nin turizm fakülteleri arasında ilk olma özelliği taşıdığını ifade eden Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Gastronomi Akademisi ile birlikte turizm sektörüne sağladığımız katkıyı genişletmeyi hedefliyoruz. Temel atma törenini başta Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak ve İzmir protokolü ile gerçekleştirdiğimiz akademimizin inşaatını günden güne hızla tamamlıyoruz. Türkiye’deki turizm fakülteleri arasında bir ilki gerçekleştirerek kurduğumuz akademide öğrencilerimize hem teorik eğitimlerinin yanı sıra pratik yapacakları eğitim alanını sağlamak hem de sektöre gastronomi alanında önemli bir katkılar sunmayı amaçlıyoruz. Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültemizi gastronomi eğitiminde lider konuma getirme hedefiyle çıktığımız bu yolda daha önce fakültemize 500 bin dolar bağışta bulunan Türk iş insanı Feyza Altındağ Shipley ile eşi Shipley Eğitim Vakfı Başkanı Richard Shipley şimdi de 200 bin dolar bağışta bulunarak toplam 700 bin dolar bağış gerçekleştirdiler. Bu nokta bizlerden desteğini hiç bir zaman esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a ve Fakültemize bağış yapan Altındağ ailesine üniversitem ve şahsım adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Çeşme Turizm Fakültesinin tarihindeki en büyük eğitim yatırımı olan Gastronomi Akademisi, 750 metrekarelik alanda hizmet verecek. Akademide; ana derslik, kooperatif mutfağı, stüdyo mutfağı, zeytin işleme ve sıkım atölyesi, ekmek yapım atölyesi, peynir ve maya atölyesi, fuaye ve sunum alanı, iki adet sunum terası, gastronomi kütüphanesi ve toplantı odası yer alıyor. Çeşme Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile işbirliği modeli geliştirilmesi ile bir ilk olacak Gastronomi Akademisi içinde kooperatif üretim mutfağı da bulunuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir