Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Üniversitesinden bir “Ufuk Avrupa Projesi” daha

Egeli akademisyenlerin “VILLAGE” projesi hibe almaya hak kazandı

Ege Üniversitesinden bir “Ufuk Avrupa Projesi” daha

Ege Üniversitesi akademisyenleri tarafından hayata geçirilen projeler, ulusal sınırları aşıp uluslararası alanda da kabul görmeye devam ediyor. Ege Üniversitesinin yürütücüsü olduğu VILLAGE (Virtual Innovative Learning Laboratories for Global Engineering Education) projesi, “MSCA Değişim Programı (Staff Exchanges)” kapsamında hibe almaya hak kazandı. Proje, Ufuk 2020 ve Ufuk Avrupa programlarında Ege Üniversitesi yürütücülüğünde kabul alan ilk MSCA değişim projesi oldu.

Ege Üniversitesinin uluslararasılaşma hedefi kapsamında çalışmalarına devam ettiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizin son yıllarda uluslararasılaşma alanında gösterdiği atılımlar meyvelerini vermeye devam ediyor.  Ege Üniversitesi markasını dünya çapında duyurmaya devam ediyoruz. Ufuk Avrupa Programı kapsamında Marie Sklodowska-Curie Avrupa Komisyonu tarafından ‘Virtual Innovative Learning Laboratories for Global Engineering Education’ başlıklı projeleri desteklenen Eğitim Fakültesi öğretim üyemiz Doç. Dr. Fırat Sarsar ile Mühendislik Fakültesi öğretim üyemiz Prof. Dr. Özge Andiç Çakır’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal da Doç. Dr. Sarsar ve Prof. Dr. Andiç Çakır’ı tebrik ederek, desteklenen projenin bir Türk kuruluşu tarafından koordine edilen çok ortaklı bir proje olmasından gurur duyduklarını ifade etti.
Proje hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Fırat Sarsar, “Projemizde; mühendislik öğretim elemanlarının ve öğrencilerinin pandemi sonrası öğretim süreçlerini ve laboratuvar uygulamalarına yönelik ihtiyaçlarını çok disiplinli, çok boyutlu şekilde kültürel bir bağlamda yeniden incelemeyi ve görüşler doğrultusunda yeni öğretim tasarım modelleri için yol haritaları belirlemeyi amaçladık. Önerilen modeli test etmek için bir pilot sanal laboratuvar ve öğrenme materyalleri geliştireceğiz. Bu sayede etkili ve sürdürülebilir öğretim modelleri oluşturulacak” dedi.

“Uluslararası iş birliğini güçlendirmeyi amaçlıyoruz”
Projenin yürütücülerinden Prof. Dr. Özge Andiç Çakır ise “VILLAGE, Avrupa’daki üniversiteler, araştırma altyapıları ve KOBİ’ler ortaklığında, personel değişimi ile yeni normal ve öğretim elemanlarının ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, mühendislik eğitimi için sürdürülebilir bir öğrenme modeli oluşturma bağlamında ortak bir araştırma ve yenilik (Ar-Ge) projesidir. Bunun ötesinde, sektörler arası ve uluslararası iş birliğini güçlendirmeyi amaçlamaktadır” diye konuştu.

Projenin Araştırma Takımı; Türkiye’nin yürütücülüğünde, Azerbaycan, Yunanistan, İspanya, Danimarka, İrlanda, Slovenya, Malta ve Letonya’dan araştırmacılardan oluşuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir