Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Özbekistan ve Türk Yükseköğretim kurumlarından İzmir’e çıkarma

 Yükseköğretim Kurulu (YÖK) koordinasyonunda Ege Üniversitesi ev sahipliğinde, Özbekistan Cumhuriyeti Yüksek ve Ortaöğretim Bakanlığı ve Taşkent Devlet Ulaştırma Üniversitesi iş birliğinde “Türk – Özbek Teknik Yükseköğretim  Kurumları Forumu” programı gerçekleştirilecek. 9-10 Haziran tarihlerinde Balçova Kaya Termal Otel’de düzenlenecek programda Türkiye ve Özbekistan Yükseköğretim Kurumları rektörleri bir araya gelecek. Program, kurumların temsilcilerinin açılış konuşmaları ile başlayacak.

Özbekistan YÖK Başkanı Prof. Dr. Abduqodir Toshqulov başta olmak üzere Özbekistan ve Türkiye’den çok sayıda üniversite rektörünün katılımıyla gerçekleştirilecek toplantının sadece yükseköğretim için değil İzmir kenti için de önemli olduğunu vurgulayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Bu toplantı, İzmir açısından çok önemli. Özbekistan’dan ve ülkemizden rektörleri toplantımıza davet ettik. Üniversitemiz, uluslararasılaşma misyonu doğrultusunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. Özbekistan üniversitelerimizle geliştireceğimiz iş birliklerine öncülük etmek adına bu toplantıyı organize ediyoruz.  Amacımız YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’ın desteği ve koordinasyonu ile yeni işbirliklerine yol açmak” diye konuştu.

“ÜNİVERSİTE KENTİ İZMİR’E ÖNEMLİ KATKI”

Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi ile yürütülen ikili diploma programının Türk yükseköğretimine örnek bir model oluşturduğunu belirten Rektör Budak, “Üniversitemizin, Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi ile sürdürdüğü ikili diploma programı, alanında ilk olması ile dikkat çekti. Ege Üniversitesinin öncü adımlarla ortaya koyduğu bu proje ışığında uluslararasılaşma alanında yeni adımlar atıyoruz. Model niteliğindeki ikili diploma programını Özbekistan başta olmak üzere diğer ülkelerle de yapmayı hedefliyoruz. Ege Üniversitesi olarak ülkemiz yükseköğretimine uluslararasılaşma alanında katkı sunmaya devam edeceğiz. Düzenlediğimiz bu büyük organizasyona ülkemizden ve Özbekistan’dan çok sayıda üniversite rektörünün katılımı, ‘Üniversite Kenti İzmir’ tanımlamasına önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.

İki gün sürecek programın ilk gününde gerçekleştirilecek paralel oturumlarda Türkiye ve Özbekistan üniversiteleri rektörleri; “Dijital Teknolojilere Dayanan Yenilikçi Mühendislik Eğitimi Kavramları”, “Reel Ekonomide Bilimsel ve Teknolojik İşbirliğinin Geliştirilmesi için Beklentiler”, “Bilim ve İşletme: Bilimin Üretime Dönüşmesinde Bir Faktör Olarak İnsan Sermayesi”, Kültürlerin Kesişimi: Teknik Eğitim Alanında Kültürler Arası Diyalog ve İşbirliği”  konularını tartışacaklar. Toplantı kapsamında ayrıca iki ülke üniversiteleri arasında ikili iş birliği anlaşmaları imzalanacak.

Programın ikinci gününde konuklar, İzmir iş dünyasının temsilcileri ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunacak. Forum kapsamında katılımcılar İzmir’in tarihi mekanlarını içeren kültür turuna da katılacak.

Türk – Özbek Teknik Yükseköğretim Kurumları  Forumu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir