Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Rektör Budak, “Ege Üniversitesi bilimsel gücünü uluslararası arenaya taşımaya devam edecek”

Rektör Budak, “Ege Üniversitesi bilimsel gücünü uluslararası arenaya taşımaya devam edecek”

Azerbaycan’da eğitim veren akademisyenlere Rektör Budak’tan “Teşekkür Belgesi”

Ege Üniversitesinin, Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi iş birliği ile hayata geçirdiği, Türk yükseköğretiminde model ve içeriği bakamından ilk olma özelliğini taşıyan “Çift Diploma Programı” kapsamında eğitim veren akademisyenlere teşekkür belgeleri törenle verildi.  Ege Üniversitesi Senato Salonunda gerçekleşen takdim törenine Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, üniversite üst yönetimi, senato üyeleri ve akademisyenler katıldı.

Uygulanan çift diploma programı ile yükseköğretimde örnek bir modele imza attıklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ortaya koyduğumuz uluslararasılaşma vizyonu doğrultusunda Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi ile hayata geçirdiğimiz ‘Çift Diploma Programı’ kapsamında önemli bir yol katettik. Son Azerbaycan ziyaretimizde gerek Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi üst yönetimi gerekse Azerbaycan devlet erkanı ile yaptığımız görüşmelerde bu projenin sürdürülebilir olması konusunda neler yapabileceğimizi görüştük. Bu örnek model, her iki ülkenin hali hazırda iyi olan ilişkilerini daha da iyiye götürecektir. Başta Türk Dünyası üniversiteleri olmak üzere yurt dışındaki diğer üniversitelerden de bu projemize yönelik talepler alıyoruz. Projenin başından bu yana akademisyenlerimizin gerçekten büyük emekleri var. Senato toplantımızda, Azerbaycan’da eğitim veren akademisyenlerimizle bir araya gelerek onlara teşekkürlerimizi iletmek istedik. Türk yükseköğretimine model olan projemizi başarılı bir şekilde sürdürüyoruz. Ege Üniversitesi olarak uluslararasılaşma hedefiyle hem model oluşturan bu projemizi hem de yurt dışındaki üniversiteler ile iş birliklerimizi artırmaya devam edeceğiz. Bu sürece bilgi ve birikimleriyle katkı veren akademisyenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantıda, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Banu Yücel, uygulanan çift diploma programı hakkında senato üyelerine yönelik bir bilgilendirme sunumu yaptı. Toplantının ardından Azerbaycan’da eğitim veren Ziraat, Fen, Mühendislik, Edebiyat fakülteleri ile Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim üyelerinden oluşan 25 akademisyene teşekkür belgeleri Rektör Prof. Dr. Necdet Budak tarafından takdim edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir