Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

TÜBİTAK’tan Ege Teknopark’ın 7 projesine destek

Türkiye geneli desteklenen 45 projenin 7’si Egeli girişimcilerin oldu

TÜBİTAK’tan Ege Teknopark’ın 7 projesine destek

TÜBİTAK, Girişimcilik Destek Programı; “BiGG” altında 2021 yılının son çeyreğinde açılan tematik “Yeşil Büyüme” çağrısı sonuçları yayımlandı. İlgili dönemde BIGG-Ege Mentörlüğü ile TÜBİTAK’a iletilen 9 projenin 7’si desteklenmeye hak kazandı.  Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, projesi geçen ekipler ile Ege Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. İlker’i ve mentörlük ekibini tebrik ederek, Ege Teknopark’ın Türkiye için yüksek teknoloji üretmeye, Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları yapmaya ve bilimsel bilgiyi ekonomik değerlere dönüştürmeye devam edeceğini söyledi.

TÜBİTAK tarafından “Yeşil Büyüme” çağrısı ve iklim değişikliği ile mücadele kapsamında Türkiye ekonomisine ivme katabilme potansiyeli olan ve aynı zamanda sanayisinin yeşil dönüşümüne de katkı sağlayabilecek projelere destek verildi. Çağrı kapsamında Türkiye genelinde toplam 45 projeye destek verilirken, desteklenen projelerin yüzde 18’i yani 45 projenin 7’si, BIGG-Ege programında ön kuluçka desteği alan girişimcilere ait oldu.

Desteklenmeye hak kazanan projeler ile tarımda kimyasal kullanımını azaltabilecek sürdürülebilir, doğa dostu alternatif yöntemler, yenilenebilir enerjinin yaygın kullanımını artıran teknolojiler ve biyo-uyumlu yenilikçi kompozit malzemeler alanlarında çözümler sunan ürünler geliştirilecek.

45 iş fikrinin 7’si BİGG-Ege’li girişimcilerin oldu

Ege Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı ve Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın önderliğinde başarılarına bir yenisini daha eklemiş olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirten Ege Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Emre İlker, TÜBİTAK tarafından “Akredite Uygulayıcı Kuruluş” olarak yetkilendirilen BIGG-Ege ekibi tarafından yakalanan bu başarının kolektif bir çalışmanın ürünü olduğunu, ilgili bilim dallarına proje tanıtım ziyaretlerini birlikte yaptıklarını vurguladı.

Prof. Dr. İlker, “İlgili dönemde Türkiye’den TÜBİTAK’a gönderilen toplam proje sayısı 168 olarak yayımlandı. Yayımlanan sonuçlara göre; 168 proje içinden destek almaya hak kazanan 45 iş fikrinin 7’si BİGG-Ege ekiplerinden oluşmakta olup bu projelerin beş tanesi ziraat bilimlerinden, biri biyomühendislik bilim dalından ve bir diğeri de güneş enerjisi bilim alanından geliştirildi. Türkiye geneli başarı ortalamasının yüzde 26 olarak gerçekleştiği dönemde BİGG-Ege programı, yüzde 78’lik başarı oranı yakalayarak Türkiye’nin en başarılı uygulayıcı kuruluşlarından biri oldu. Mentörlük hizmetlerini büyük bir titizlikle yürüten Ege Teknopark Projeler Koordinatörü Anıl Baybura ve EBILTEM-TTO uzmanları Naime Aydın ile Yeliz Taşdelen’i tebrik ederim” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir