Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Egeli yelkenciler madalyaları topladı

EÜ Yelken Topluluğu yeni başarılara imza atmaya devam ediyor

Egeli yelkenciler madalyaları topladı

Seren Karaşahin – Ahmad Beseiso – Ali Arif Aytekin

Ege Üniversitesi (EÜ) Yelken Topluluğu Takımı yeni başarılara imza atmaya devam ediyor. EÜ Yelken Topluluğu, Ege Açıkdeniz Yat Kulübü (EAYK) bünyesinde üniversiteli gençleri yelken sporuyla tanıştırmak ve denize çıkarmak için kurulmuş bir topluluk olan “GençEAYK” tarafından İzmir Körfezinde düzenlenen Yelken Yarışması’nda aldığı birincilik ödülü ile sporsever Egelileri gururlandırdı. EÜ Yelken Topluluğu Takımı, Türkiye’nin seçkin yelken yarışları arasında yer alan ve bu yıl İzmir’de düzenlenen 11. Jimmy Key Kupası Universail Yelken Yarışları’nda “IRC A2” sınıfında birinci, “IRC B1” sınıfında ikinci, “Destek Sınıfı”nda birinci ve genel klasmanda da birinci olarak kupaları topladı.

Ege Üniversitesinin eğitimin yanı sıra kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlerde de örnek başarılar elde ettiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversite olarak, öğrencilerimizin topluluklar aracılığıyla bir araya gelerek ilgi duydukları alanda faaliyet göstermelerinden mutluluk duyuyoruz. Geniş bir yelpazede gerçekleştirilen faaliyetler, gençlerimizin kendilerini her alanda geliştirmeleri için büyük fırsatlar yaratıyor. Gençlerimize özellikle spor alanında uygulamalı ders alanları imkânı sunarak, akademik gelişimlerini destekliyoruz. Bu çabalarımızın meyvelerini öğrencilerimizin başarılarıyla gururlanarak topluyoruz. Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Yelken Topluluğumuz, Genç EAYK tarafından düzenlenen Yelken Yarışında 1’inci, Jimmy Key Yelken Kupası’nda ‘IRC A2’ sınıfında 1’inci, ‘IRC B1’ sınıfında 2’nci, ‘Destek 3 Sınıfı’nda 1’inci ve genel klasmanda da 1’inci olma başarısını gösterdi. Bu başarıda emeği geçen tüm takım üyelerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

“Hem öğreniyoruz, hem de eğleniyoruz”

Yelken Topluluğu Başkanı EÜ Biyoloji Bölümü 2. sınıf Öğrencisi Amy Dean, “Biz haftalık olarak çeşitli tanışma toplantıları ve eğitim programları düzenliyoruz. Ayrıca yelkenciliğe yeni başlayacak olanlar ve yarışmalara katılmak isteyenlerin belirli teorik eğitimleri almalarına katkı sağlıyoruz. Pratik eğitimler için birçok eğitimi teknelerde düzenliyoruz” diye konuştu.

Yönetim Kurulu Üyesi olan ve yarışlara katılan takımlarda yer alan EÜ Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü 3. Sınıf Öğrencisi Şule Güntay, “Topluluğa katılmadan önce herhangi bir bilginin veya eğitimin olup olmamasının önemi hakkında oldukça fazla soru geliyor. Yelken hakkında herhangi bir bilgi birikimim ya da tecrübem olmadan bu topluluğa katılmıştım. Şunu söyleyebilirim ki, topluluğa katılmak istemek yeterli. Üyelerimizin hem öğrenmelerine, hem de bizimle beraber eğlenme fırsatı bulmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.

Güntay, “İlk olarak bir yelken okuluyla anlaşıyoruz. Yelken okulu bize temel ve ileri eğitim imkânı sağlıyor. Üyelerimizle eğitimleri tamamladıktan sonra, yarışlara katılma hakkı bulabiliyoruz. Bu sene 175 tane aktif üyemizden 110 tanesi yelken eğitimi almış durumda. Onun dışındaki faaliyetlerimizde topluluk toplantılarımız oluyor. Üyelerimiz için teorik eğitim fırsatları yaratmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızı destekleyen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a, EÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na ve yarışmalara katılan tüm üyelerimize çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“Jimmy Key Yarışında tekne kazandık”

Yelken sporu ve topluluğun katıldığı yarışlar hakkında bilgi veren EÜ Yelken Antrenörlüğü 4. Sınıf Öğrencisi Ömer Öztürk, “Yelken sporu bir ekip dayanışması gerektirir. Bunu bir dişlinin çarkları gibi düşünebiliriz. Teknede olan bütün ekibin belli başlı görevleri var. En zor görevi üstlenen de, en basit görevi üstlenen de eğer başarısız olursa dişlinin çarkları bozuluyor ve tekne yarışa katılmaz hale geliyor. Yelken Topluluğu olarak bu yıl içinde iki yarışa katıldık. Genç EAYK tarafından düzenlenen Yelken Festivali, İzmir’deki üniversitelerin kendi aralarında yarışması ve yelken eğitimi alması için planlanan ücretsiz bir program. Bu vizyon ve misyona sahip olan yelken organizasyonlarının artmasını istiyoruz. Onlar da bunu için çaba gösteriyorlar. Genç EAYK Festivali’ni namağlup bir şekilde kazanmış bulunduk. Bu vesile ile Jimmy Key yarışında bir adet tekne kazandık” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir